Φιλιατρά και Σπηλιά Κυπαρισσίας τιμούν τους Μεγαλομάρτυρες Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Φιλιατρά και Σπηλιά Κυπαρισσίας τιμούν τους Μεγαλομάρτυρες Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα

 


Τη μνήμη των Μεγαλομαρτύρων Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας τιμούν την Τρίτη και την Τετάρτη σε Φιλιατρά και Σπηλιά. Στα Φιλιατρά, όπου είναι αναγνωρισμένη – με ΒΔ από το 1948 ως τοπική αργία – εορτή, την Τρίτη, παραμονή, και ώρα 6.00 μ.μ. θα γίνει μεταφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στις 7.15 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και στις 9.15 μ.μ. Ιερά Παράκλησις Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Την Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στις 7.00 π.μ., θα τελεστούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει λιτάνευση στην κεντρική πλατεία. Της πομπής θα προηγείται η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Στην πλατεία θα ψαλεί δέηση και ακολούθως η πομπή θα συνεχίσει με κατάληξη στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

Στη Σπηλιά, την Τρίτη, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και ακολούθως Θεία Λειτουργία. Στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσει Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας σε κεντρικούς δρόμους της Κοινότητας.

Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages