Ακόμα περιμένουν περιβαλλοντικές μελέτες για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ακόμα περιμένουν περιβαλλοντικές μελέτες για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

 


Το καλοκαίρι του 2025 σε χρήση ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Εντός του καλοκαιριού του 2024 αναμένεται να έχει εκτελεστεί το 50% του μεγάλου έργου κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου και το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 θα έχει αποδοθεί για πλήρη χρήση ο οδικός άξονας.

Αυτές τις διαβεβαιώσεις έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν για τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην Ηλεία και άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν απόλυτα ικανοποιημένες από την πρόοδο των εργασιών, καθώς εντός του Απριλίου είχε ξεπεράσει συνολικά το 40%, αγγίζοντας σήμερα το 42%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%.

Ως εκ τούτου, όπως επισημάνθηκε, η κατασκευή του έργου προχωρά βάσει του σχεδιασμού και όλα δείχνουν ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Ο στόχος είναι εντός του καλοκαιριού του 2024 να έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργου και το υπόλοιπο τμήμα έως το τέλος του έτους, προκειμένου μέχρι το καλοκαίρι του 2025 να παραδοθεί ολοκληρωμένος ο δρόμος και λειτουργικός.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν και οι προαιρέσεις του έργου.

Θετικές, όπως ειπώθηκε, είναι οι εξελίξεις και για την πορεία των μελετών του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πύργος-Καλό Νερό- Τσακώνα». Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από τον παραχωρησιούχο, ενώ θα προχωρήσει άμεσα και το επόμενο στάδιο, που αφορά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages