2024 : Χάος με διακομιδές με το… αγροτικό -Χωρίς… κάλυψη η νοτιοανατολική Πυλία και… πουθενά ασθενοφόρο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

2024 : Χάος με διακομιδές με το… αγροτικό -Χωρίς… κάλυψη η νοτιοανατολική Πυλία και… πουθενά ασθενοφόρο


 “Δουλεύουμε εντατικά για ένα νέο ΕΣΥ που αξίζει στους πολίτες και θα αντιμετωπίζει κάθε ιατρική ανάγκη”, αυτό σημείωσε προχθές ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο “Αττικόν” για να μιλήσει και για την… ταχύτητα απόκρισης στα περιστατικά!

Κι όμως στην Ελλάδα του 2024 υπάρχουν περιοχές -που είναι σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη μάλιστα- και που παραμένουν δίχως κάλυψη Ολόκληρες περιοχές όπως η νοτιοανατολική Πυλία εδώ και χρόνια! Δίχως Κέντρο Υγείας να επιλαμβάνεται περιστατικών άμεσα -μετά από κάποιες ώρες- και δίχως ασθενοφόρο. Κι όμως…

Στην Ελλάδα του 2024 οι διακομιδές γίνονται ακόμη με αγροτικά. Οι άνθρωποι από την Υάμεια την ευρύτερη περιοχή της Κορώνης εάν πάθουν κάτι πρώτα κάνουν τον σταυρό τους και μετά αποφασίζουν τι να κάνουν… Να περιμένουν να φθάσει από την Καλαμάτα ασθενοφόρο (1 ώρα) να διαχειριστεί το περιστατικό και να τους πάει στο Νοσοκομείο (άλλη 1 ώρα επιστροφή) ή να τρέξουν οι ίδιοι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ο… Θεός βοηθός.

Τα όσα τραγελαφικά, δραματικά κυρίως -και δυστυχώς- μοιραία μπορούν να συμβούν φαίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων των κατοίκων της Υάμειας. Το τελευταίο περιστατικό με το 6χρονο κορίτσι που το δάγκωσε σκύλος και η διαδρομή που “μοιράστηκε” με το ασθενοφόρο για να μην χαθεί χρόνος, ήταν χαρακτηριστικό. Διαδρομές ζωής και… θανάτου καθημερινά με τα κόμματα να ασχολούνται με άλλα θέματα… προφανώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages