Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως στη Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως στη Κυπαρισσία Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως τιμούν την Πέμπτη το απόγευμα με λιτανεία στον Μητροπολιτικό ναό της Κυπαρισσίας και την Παρασκευή στους Χριστιάνους Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανούπολης στην Κυπαρισσία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση στο ιστορικό χωριό των λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Της πομπής θα ηγείται η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων και με το πέρας των εκδηλώσεων θα υπάρξει κέρασμα προσκεκλημένων. Οι εκδηλώσεις για τον τοπικό πολιούχο Άγιο Αθανάσιο αποτελούν επίσημο γεγονός στο Εορτολόγιο της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages