ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ Η ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ Η ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ;

 


Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ Η ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ;


   Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλλικρατικής Τριφυλίας, ο Δήμαρχος έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι: «τα λεφτά για τα Φιλιατρά χαθήκανε». Ο λόγος αφορά την απώλεια χρηματοδότησης 500.000 ευρώ για το υποέργο «Αστική Αναβάθμιση Φιλιατρών». Αντίθετα, η χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ για το αντίστοιχο υποέργο «Αστική Αναβάθμιση Κυπαρισσίας», δεν χάθηκε! Αλγεινή εντύπωση δημιουργούν οι δικαιολογίες της Δημοτικής αρχής, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε υπηρεσιακό παράγοντα της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας.

   Ενημερώνουμε τη Δημοτική Αρχή ότι για κάθε λάθος, αστοχία ή και παράλειψη των υπηρεσιών του Δήμου την ευθύνη αναλαμβάνει ο ανώτερα ιστάμενος πολιτικός προϊστάμενος, δηλαδή ο Δήμαρχος. Το πόσο οργανωμένες ή όχι είναι οι υπηρεσίες του Δήμου αντανακλά την άσκηση της διοικητικής πρακτικής και ικανότητας από τους πολιτικούς προϊσταμένους. Δεν ασκείται διοίκηση από υπηρεσιακούς παράγοντες. Την ευθύνη για την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, έχει η ίδια η Δημοτική Αρχή.

   Εκ τούτου ερωτάται ο Δήμαρχος της Καλλικρατικής Τριφυλίας:

  • Ενημέρωσε την Οικονομική υπηρεσία για τη μεταφορά των 500.000 ευρώ στον επόμενο προϋπολογισμό έτους 2024;

  • Τί ενέργειες έκανε προκειμένου να μη χαθεί εν τέλει, η εν λόγω χρηματοδότηση για τα Φιλιατρά;

  Δεν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λύση στα διαδικαστικά, γραφειοκρατικά. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι μια περιρρέουσα βαριά ατμόσφαιρα διάστασης, απόστασης μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας και των υφισταμένων υπηρεσιών. Αντανακλάται η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας και αλαλούμ. Αυτό είναι καθαρά ευθύνη της δημοτικής αρχής. Κυρίες και κύριοι, αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας! Αυτές είναι οι προτεραιότητές σας; Η μια πόλη (έδρα του Καλλικρατικού μορφώματος) να περιλαμβάνεται στα έργα και η ισότιμη διπλανή πόλη, τα Φιλιατρά μας, να χαντακώνονται! Αν είναι δυνατόν! Σοβαρευτείτε, διανύετε ήδη τη δεύτερη θητεία σας στον δημαρχιακό θώκο! 

   Ξεπερνά κάθε λογική το να χαθεί αυτή η χρηματοδότηση για την πόλη των Φιλιατρών, που έχει μεγάλες ανάγκες! Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζητούν μετ΄ επιτάσεως τη διεκδίκηση της χρηματοδότησης αυτής. «Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα» λέει ο λαός. 

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages