Αναβιωσαν στο Σιδηρόκαστρο τα 46α Τριφύλια με αγώνες και βραβεύσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Αναβιωσαν στο Σιδηρόκαστρο τα 46α Τριφύλια με αγώνες και βραβεύσεις



 Τα 46α Τριφύλια διοργανώθηκαν φέτος με επιτυχία τη Δευτέρα του Πάσχα στο Σιδηρόκαστρο, συνεχίζοντας την παράδοση με ήθη και έθιμα του τόπου, αλλά και τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου!

Στις 9.00 π.μ. στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε με επισημότητα  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως μεταφορά της ιεράς και ιστορικής εικόνος με άλογα όπως προστάζει το έθιμο της περιοχής.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών – αθλητικών δραστηριοτήτων, που ξεκίνησανν στις 12.00 το μεσημέρι στην αγορά του χωριού, περιλάμβανε πολλούς αγώνες δρόμου όπως : 50 μ. για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 60 μ. για μαθητές Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, 80 μ. για μαθητές Γ’ και Δ’ Δημοτικού, 100 μ. για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, 400 μ. για δρομείς άνω των 13 ετών, αυγουλοδρομίες και τσουβαλοδρομίες που έκλεψαν τα πολλά χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις – απονομές μεταξύ των οποίων μετάλλια απένειμε ο συμπατριώτης διεθνής αθλητής Σπήλιος Ζαχαραόπουλος.

Τα 46α Τριφύλια διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Σιδηροκάστρου με τη συνεργασία του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, του Συλλόγου Γυναικών «Εστία» και του Εξωραϊστικού – Λαογραφικού Συλλόγου «Δημοσθένης Κάκκαβας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages