Ερχεται τσουνάμι αυξήσεων και χαράτσια στα ακίνητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ερχεται τσουνάμι αυξήσεων και χαράτσια στα ακίνητα

Κύμα ανατιμήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες και φοροκαταιγίδα στα ακίνητα φέρνουν τα μέτρα της κυβέρνησης με βάση τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με το 'Εθνος' το πακέτο προβλέπει αυξήσεις- φωτιά στον ΦΠΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε υγρά καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στα φορολογικά ανταλλάγματα για την παροχή δανείων στη χώρα μας από την τρόικα των πιστωτών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Δεν αποκλείεται η εφάπαξ σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών. Η αύξηση τουλάχιστον κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος θα διαμορφωθεί στο 23% από 21%. Στο τραπέζι μέχρι τελευταίας στιγμής υπήρχε και το σενάριο ο συντελεστής να ανέβει ακόμα περισσότερο, στο 25%, ενισχύοντας την τονωτική ένεση στα έσοδα του Δημοσίου. Επιπρόσθετα θα αυξηθούν κατά δύο μονάδες και οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ από το 10% στο 12% και από το 5% στο 7% αντίστοιχα.
Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει μετατάξεις ειδών διατροφής και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) από τον χαμηλό συντελεστή στον νέο αυξημένο ανώτατο, δηλαδή στο 23% από 10% που ισχύσει σήμερα, αν και οι τελευταίες πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο ανέφεραν ότι η υλοποίησή του έχει μικρές πιθανότητες. Οι σκληροί του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις έθεσαν και θέμα κατάργησης του χαμηλού συντελεστή και θέσπισης ενιαίου ΦΠΑ για όλα ανεξαιρέτως τα αγαθά και τις υπηρεσίες.
Νέα αναπροσαρμογή κατά τουλάχιστον 10% του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις βενζίνες και το πετρέλαιο, που θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής κατά περίπου 8 λεπτά το λίτρο αν συνυπολογιστεί και ο αυξημένος ΦΠΑ.
Νέες αυξήσεις πάνω από 10% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για τα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά, πράγμα που θα προκαλέσει αύξηση της λιανικής τιμής στα τσιγάρα κατά ένα ευρώ το πακέτο και στα ποτά κατά 5 ευρώ ανά φιάλη. Αναπροσαρμογές τουλάχιστον 10% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τα οποία θα συνδεθούν με την εκπομπή ρύπων και την παλαιότητα του οχήματος. Στόχος του μέτρου, όπως λένε τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι να μεταφερθεί η φορολογική επιβάρυνση από την αγορά στη χρήση του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages