Μέχρι Καλό Νερό η Ολυμπία οδός - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Μέχρι Καλό Νερό η Ολυμπία οδός

Η εφαρμογή της «μηδενικής λύσης» στην περιοχή του Καϊάφα, αλλά και η συνέχεια της κατασκευής της Ολυμπίας οδού έως το Καλό Νερό και από εκεί μέσω Τσακώνας, στην Καλαμάτα, είναι η απόφαση στην οποία κατέληξε η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Κατά τη διάρκειά της ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία σύγκλησης της σύσκεψης, επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η φιλοσοφία του οδικού αυτού άξονα, είναι να ενώσει όλη τη δυτική Ελλάδα, να σχηματίσει ένα «Τ» με την Εγνατία οδό και να καταλήξει στην Καλαμάτα, καθιστώντας την πύλη της Ελλάδας προς τη Μεσόγειο. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το να είναι «τυφλός» αυτός ο δρόμος, σταματώντας στην Αρχαία Ολυμπία ή όπου αλλού, επισημαίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δε δημιουργεί την απαραίτητη αναπτυξιακή προοπτική.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππας επισήμανε ότι είναι πολύ σωστός ο σχεδιασμός που έγινε και εξέφρασε την πρόθεση κατασκευής του οδικού άξονα, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αποφασίσει η Βουλή και εξαίρεση την περιοχή από Σαμικό έως Ζαχάρω, όπου ο δρόμος θα παραμείνει με τα σημερινά του χαρακτηριστικά. Την τελική ωστόσο απόφαση, θα λάβει η Ε.Ε., που συγχρηματοδοτεί το έργο.
Η στάση της μεσσηνιακής αντιπροσωπείας ήταν σθεναρή, ομόθυμη και ομόφωνη, ενώ τονίστηκε πως δε θα δεχθεί την εφαρμογή οποιασδήποτε άλλης εναλλακτικής λύσης.
Μιλώντας » ο νομάρχης Δημ. Δράκος εξέφρασε την κατ’ αρχήν ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ενώ επισήμανε πως θα χρειαστεί αγώνας, μέχρι την τελική έγκριση της πρότασης. Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσς. Βουδούρης και Ι.

Με πληροφορίες απο το 'Θάρρος', 'Φωνή'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages