Κοροιδία ή πολιτκοί ελιγμοί για την Ολυμπία Οδό; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κοροιδία ή πολιτκοί ελιγμοί για την Ολυμπία Οδό;

ΤΗΝ ΤΑΣΗ ματαίωσης του τμήματος της Ολυμπίας Οδού από το Σαμικό έως το Καλό Νερό, άποψη που συνάντησε τη δυναμική αντίδραση της μεσσηνιακής αντιπροσωπείας, παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους ο νομάρχης Μεσσηνίας, μετά την προχθεσινή κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Κατά τον κ. Δράκο, η απόφαση του αρμόδιου τμήματος της Ε.Ε. επί της προσφυγής των Οικολόγων της Ζαχάρως, με επικεφαλής τον κ. Αγραπιδά, προβλήθηκε ως γενικότερη απειλή για να σταματήσει όλο το κομμάτι: «Από όλους τους Μεσσήνιους αμφισβητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Επίσης, αμφισβητήθηκε το γεγονός ότι δε γίνεται ανατολικότερα το έργο. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια, ούτε καν προμελέτη για το ζήτημα αυτό, ενώ αμφισβητήθηκε, επίσης, το ύψος της πιθανολογούμενης δαπάνης των 250-300 εκατ. ευρώ».
Δεν ευσταθούν τα περιβαλλοντικά
Μεταξύ άλλων, ο νομάρχης παρατήρησε πως οι περιβαλλοντολογικοί λόγοι που προβάλλονται, όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει η αντίθετη διάσταση: «Αν γίνει ο δρόμος μέχρι τη στροφή του Σαμικού και μέχρι το Καλό Νερό το τμήμα Τρίπολη – Τσακώνα – Κυπαρισσία, στο επίμαχο τμήμα θα υπάρξει σημαντικότατη άθροιση συγκοινωνιακού φορτίου με αφόρητα αποτελέσματα. Θα δημιουργηθούν περιβαλλοντολογικά προβλήματα μεγάλων διαστάσεων, θα επιβαρυνθεί θανάσιμα η αναπτυξιακή διάσταση του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και η ίδια η ζωή των κατοίκων. Σήμερα, η διάσχιση της Ζαχάρως είναι δραματικά δύσκολη με αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγική και αναπτυξιακή δραστηριότητα των κατοίκων της. Πόσο μάλλον με επιπρόσθετη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο». Πρόσθεσε δε ότι ένας κλειστός δρόμος, με άνω και κάτω διαβάσεις, ανισόπεδους κόμβους και ηχοπετάσματα, θα δημιουργήσει σαφώς καλύτερες συνθήκες από τις σημερινές και θα συμβάλει στην προστασία των πολιτών, για να επισημάνει, αμέσως μετά ότι είναι έωλα όλα τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν. Ακολούθως, εξέφρασε προβληματισμό επειδή προβλήθηκε το αρνητικό ενδιαφέρον των τραπεζών, της κοινοπραξίας και των παραχωρησιούχων να συνεχίσουν το έργο, «με αιτία ότι δεν υπάρχει κίνηση. Αυτό είναι άτοπο και παράλογο, καθώς η κίνηση αυξάνεται με τη βελτίωση των οδικών αξόνων. Επιπλέον, έχουν υπογράψει μια σύμβαση παραχώρησης. Δεν μπορούν καθοδόν να την αλλάζουν», τόνισε.

Με πληροφορίες απο το 'Θάρρος', 'Φωνή'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages