Δεν απειλείται η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας- Παρασκευή παραδίδονται τα χειρουργεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δεν απειλείται η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας- Παρασκευή παραδίδονται τα χειρουργεία

Την βεβαιότητα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει πάρει τον δρόμο του και τίποτα δεν μπορεί να απειλήσει την εύρυθμη λειτουργία του εξέφρασε απαντώντας στα σενάρια περί συγχωνεύσεων του Ιδρύματος με αυτό της Καλαμάτας ο νέος Διοικητής του κ. Παναγιώτης Μπόζος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας. Ο νέος Διοικητής για πρώτη φορά προέρχεται από την Κυπαρισσία, γνωρίζοντας τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν όσο και την δυναμική που αναπτύσσει όπως η Μονάδα τεχνητού Νεφρού που διαθέτει πιστοποίηση υπηρεσιών από τις ελάχιστες που υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Αρχικά αναφερόμενος στην διαχρονική του ιστορία αφού βίωσε την απαρχή της λειτουργίας του –δεδομένου ότι κατάγεται από την περιοχή- τόνισε ότι «κάποτε ήταν αποθήκη ψυχών αλλά αυτή την εποχή είναι ένα σύγχρονο Νοσοκομείο καλύπτοντας τις ανάγκες 50.000 κατοίκων εξυπηρετώντας μια μεγάλη περιοχή από τη Ζαχάρω μέχρι την Πύλο παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στο θέμα της υγείας» για να προσθέσει ότι «το πρώτο πρόβλημα που συνάντησα από την πρώτη στιγμή ήταν το θέμα των χειρουργείων όπου έγινε αρκετή δουλειά και τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από σύσκεψη και αγώνα το τοπίο καθάρισε και θα παραδοθεί αυτή την Παρασκευή από τον εργολάβο καθώς επιλύθηκαν όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και οι παρεξηγήσεις, ενώ άμεσα ξεκινά για 10 ημέρες η δοκιμαστική του λειτουργία ώστε εντός του καλοκαιριού να είμαστε καθόλα έτοιμοι».

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επικριτικός ήταν ο κ. Διοικητής για τα σενάρια περί συγχώνευσης του ιδρύματος που ακούστηκαν εξηγώντας ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και οποιαδήποτε σενάρια για συγχώνευσή του που κυκλοφορούν από παλιά, είναι υποβολιμαία και απορρέουν από ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να αναπτύξουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους» για να προσθέσει ότι «η άψογη λειτουργία τους δημιουργεί προβλήματα και έχουμε ως δεδομένο ότι υπάρχει μια μεγάλη τουριστική μονάδα στη περιοχή μας η οποία χρειάζεται υποδομές υγείας ικανές να βοηθήσουν τον πολίτη». Επισήμανε μάλιστα ότι η λειτουργία του «είναι ανεξάρτητη από την εφαρμογή του Καλλικράτη τουλάχιστον οργανικά καθώς πλέον έχουμε το μεγάλο Δήμο Τριφυλίας και το ίδρυμα αποτελεί το Νοσοκομείο ουσιαστικά της Δυτικής Μεσσηνίας» για να καταλήξει ότι «βασικός μου στόχος είναι να το αναβαθμίζουμε διαρκώς και να αποτελεί τον φάρο υγείας για την περιοχή καθώς θα παλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και στο μέλλον». Τέλος προέβη σε αναφορά για την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και την θέληση του ιδίου να αγωνιστεί για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages