Κεροδσκόποι στην αγορά ανεβάζουν τις τιμές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κεροδσκόποι στην αγορά ανεβάζουν τις τιμές

Μέτρα από το υπουργείο Οικονομίας που θα τεθούν σε εφαρμογή ώς το τέλος του έτους εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο. Μέτρα για τον εντοπισμό των κρυφών κερδών στο κύκλωμα της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, που κρατούν ψηλά τις τιμές και συντηρούν την ακρίβεια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας, ενώ εξήγγειλε τη δημιουργία νέας, ειδικής υπηρεσίας ελέγχων για την αποτροπή μονοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά.
Τα μέτρα παρουσιάστηκαν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ενώ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, έως το τέλος του χρόνου θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν στόχο την άρση των στρεβλώσεων που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά και οδηγούν σε υψηλές τιμές τα προϊόντα.
Η υπουργός τόνισε ότι η ελληνική αγορά εμφανίζει παθογένειες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις, τις αδιαφανείς συναλλαγές προμηθευτών- λιανεμπόρων και το υψηλό κόστος μεταφοράς, και οδηγούν σε φούσκωμα των τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages