Διαρκή προσπάθεια της ΝΕΠΤ για τον τουρισμό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Διαρκή προσπάθεια της ΝΕΠΤ για τον τουρισμό

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM ), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων . Στις 18 Μαΐου, εορτάζεται αυτή η διεθνής ημέρα ,με μήνυμα αυτής της επετείου το «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, λαών και πολιτισμών».
Η δυναμική του πολιτισμού μας και η αξία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, είναι απαραίτητο για τη μετέπειτα πορεία μας ,να γίνει βίωμα σε όλους τους Έλληνες.
Ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζοντας στη δευτεροβάθμια, όχι μόνο με διδασκαλία από έδρας ,αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και γενικότερα μνημεία πολιτισμού, ο νέο-Έλληνας θα μπορέσει να γνωρίσει και να εκτιμήσει τον πολιτισμικό του πλούτο.
Αυτή δε τη χρονική συγκυρία για τη Χώρα μας, όπου η οικονομική κρίση και η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική που εστιάζει την επίλυσή της, κυρίαρχα στη συρρίκνωση του εισοδήματος των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών ,με ορατό των κίνδυνο της δημιουργίας νεόπτωχων Ελλήνων , η έτι περαιτέρω ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς , μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη της Χώρας μας και φυσικά το μεγάλο ασθενή την οικονομία μας. Η Μεσσηνία ένας ιδιαίτερα χαρισματικός τόπος , τόσο στη φύση , όσο και στον πολιτισμό , επενδύει δυναμικά στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.
Η συμβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , αναδεικνύεται ως ιδιαιτέρως σημαντική, , σε αυτή μας την προσπάθεια .
Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία μοναδικής ιστορικής αξίας και ομορφιάς υπάρχουν στον τόπο μας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.
Εκείνο που πρέπει να διαφοροποιηθεί σχετικά με τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία ,εκτός από τις ώρες λειτουργίας τους, οι οποίες πρέπει να συμβαδίζουν όχι με τα ωράρια δημοσίων υπαλλήλων ,αλλά με τις πραγματικές ανάγκες των επισκεπτών -όπως λ.χ. είναι απαραίτητο να διευρυνθεί το ωράριο και να μην κλείνουν αυτοί οι χώροι στις 14.00΄και στις 15.00΄ , καθώς επίσης να παραμένουν ανοικτοί τις ημέρες αργιών - είναι οι μικρές και αναγκαίες παροχές στους επισκέπτες μας.
Ιδιαίτερα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης είναι απαραίτητο να υπάρχουν φροντισμένοι χώροι υγιεινής, εφόδια πρώτων βοηθειών , τοποθέτηση ψυκτών πόσιμου νερού, διευκόλυνση επισκέψεως στο χώρο και ατόμων με αναπηρία, ξεναγοί προς διευκόλυνση των αλλοδαπών επισκεπτών , φύλαξη και απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης πλησίον του αρχαιολογικού χώρου και φυσικά άριστη εξυπηρέτηση και ευγένεια προς όλους.
Πρέπει εν΄ όψει και της νέας τουριστικής περιόδου , με παρεμβάσεις και ισχυρή πολιτική βούληση να επιλύσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και να καταφέρουμε να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί, προς όφελος του τόπου μας.
Καλαμάτα 16 Μαΐου 2010. Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages