ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΚΕΔΙΚΕΙ Η ΝΕΠΤ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΚΕΔΙΚΕΙ Η ΝΕΠΤ

Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποίησε με επιτυχία η Ενωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, στο ξενοδοχείο “Apollo Resort Art” στην Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή των μελών της Ενωσης. Στη γενική συνέλευση, στην οποία θα παρέστησαν η πρόεδρος της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Πελοποννήσου και Κυθήρων, Κατερίνα Δεμέστιχα, πραγματοποιήθηκε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός αλλά και ενημέρωση για αρκετά ζητήματα που αφορούν την Ενωση Ξενοδόχων. Οι αρχαιρεσίες μετά απο τις υποψηφιότητες ολοκληρώθηκαν στις 8 το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Συνέλευση έμφαση δόθηκε στην χάραξη τουριστικής πολιτικής για την περιοχή της Τριφυλίας η οποία σύντομα θα αποτελέσει ενιαίο αυτοδιοικητικό κομμάτι με την διοικητική μεταρρύθμιση που ψηφίζεται στην Βουλή, ανοίγοντας νέες προοπτικές καθώς ξεκίνησε και η λειτουργία της Π.Ο.Τ.Α στην Πύλο σηματοδοτώντας μια καινούργια εποχή για το τουριστικό προιόν της περιοχής μας ανοίγοντας νέους ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης και φυσικά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η Πρόεδρος μέχρι πρότινος του Συλλόγου κα Χριστοδούλου προέβη σε σύντομο απολογισμό δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την εποχή που διανύουμε καθώς παρά την κρίση γίνεται αναγνωρίσιμο το τουριστικό προιόν του τόπου μας.
Η Πρόεδρος της ΝΕΤΠ κα Αντωνία Μπούζα σε δηλώσεις της εστίασε στην διαμόρφωση του τουριστικού προιόντος αναφερόμενη στις δράσεις της Επιτροπής με φυλλάδια και έντυπα, με συμμετοχή σε περισσότερες απο 10 εκθέσεις ιδίως σε Ελλάδα και την Ευρώπη, στις δράσεις για προβολή του Νομού μέσα απο έντυπα ξένων χωρών για την αύξηση του μοντέλου αναγνωρισιμότητας του Νομού με κυρίαρχο σύνηθημα 'Η Μεσσηνία είμαστε εμείς' αλλά και την προσπάθεια παρά την κρίση αν εντατικοποιηθεί η προωτοβουλία προβολής. Αναφέρθηκε στην ενωτική συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Τριφυλίας ιδίως στο εξωτερικό με περιπτερο στο Βερολίνο αλλά και τις επόμενες πρωτοβυολίες πριν τον Ιούνιο. Η κα Μπούζα απαντώντας σε ερωτησή μας αν στόχος παραμένει η αλλαγή νοοτροπίας και η αποφυγή του ξεπερασμένου μοντέλου της δεκαετίας του 60 συμφώνησε μαζί μας, υπογραμμίζοντας ότι πλέον με πακέτα διακοπών και ποιοτικές υπηρεσίες μπορούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
Η ΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΣΗΝΙΑ
Εξέφρασε την άποψη ότι η ΠΟΤΑ δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλα μοντέλα τουριστικής προβολής που εφαρμόζει η υπόλοιπη Μεσσηνία καθώς έχει συγκεκριμένο στόχο και δράσεις, αλλά επέμεινε στηη στήριξη του πολυθεματικού τουρισμού. Σε ερώτηση για την τουριστική κίνηση στο Νομό εκτίμησε ότι υπάρχουν κάποιες υπαναχωρήσεις πτήσεων απο την Γερμανία καθώς τηρείται στάση αναμονής λόγω της κρίσης, αλλά θεωρεί ότι θα είναι προσωρινό. Κατέληξε πάντως στην εκτίμηση ότι τα ξενοδοχεία και καταλλύματα του Νομου πρέπει να επενδύσουν και φέτος στον εσωτερικο τουρισμό που δεν παρουσιάζει αξιόλογη κάμψη ως τώρα
Τέλος η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Πελοποννήσου και Κυθήρων, Κατερίνα Δεμέστιχα ανέλυσε τις πρόσφατες εξελίξεις λέγοντας ότι ξενοδοχεία και καταλλύματα είναι ισότιμα εω απο 1η Ιουλίου βιβλία εσόων και εξόδων θα τηρούν ακόμα και καταλλύματα με 7 κλίνες αλλάζοντας το καθεστώς που προυπήρχε. Προέβη σε αναφορά για το ασφάλιστικό των εργαζομένων στον τουρισμό τονίζοντας ότι υπάρχει ρητή δέσμευση για την διατήρησης του καθεστώτος που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ για το φορολογικό θα υπάρξουν αλλαγές με τεκμαρτό εισόδημα αλλά και σημαντικές διαφορές. Η Ενωση ενοικιαζόμενων του Μοριά δήλωσε οτι στην ιστοσελίδα της υπάρχει διαρκής ενημέρωση για το ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς και ζήτησε να απευθύνονται εκεί όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages