Ξεκινά η συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού-Θετική χρονιά για τους παραγωγούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ξεκινά η συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού-Θετική χρονιά για τους παραγωγούς

ΤΟ Πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης δοκιμάσαμε πρώτοι αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πρωιμότητα του προιόντος στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου πριν ακόμα ξεκινήσει η συγκομιδή απο τις υπαίθριες καλλιέργειες η οποία σύμφωνα με τους παραγωγούς εκκινεί στις 15 Μαίου περίπου. Την διασφάλιση ότι το προιόν είναι άριστο ποιοτικά χωρίς υπολείμματα φυτοπροστατευτικών μέσων είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε σε μια απο τις πρώτες καλλιέργιες της περιοχής που θα συγκομίσει σε λίγα 24ωρα.
Βρεθήκαμε στην περιοχή του Αγρίλι όπου ο παραγωγός Κώστας Μαλάμος μας μίλησε για τα θετικά μηνύματα της χρονιάς καθώς εδώ και 20 χρόνια περίπου καλλιεργεί το προιόν σε έκταση 200 στρεμμάτων με αποδοσεις οι οποίες θεωρούνται κάτι παραπάνω απο ευνοικές τονίζοντας ότι "η οψίμιση της παραγωγής είναι δεδομένη καθώς βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη και πιο πρώιμη περιοχή παραγωγής καρπουζιού, όπου φέτος έχουμε πρωιμότητα σε σχέση με πέρσι και σε αυτο συνέβαλαν οι καλές καιρικές συνθήκες χωρίς πολλές βροχές με ευνοικές θερμοκρασίες ενισχύοντας έτσι την παραγωή καθώς βλέπουμε ότι θα συγκομίσουμε νωρίτερα απο περιοχές της Ηλείας οι οποίες ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει καν συλλογή του θερμοκηπιακού καρπουζιού" για να προσθέσει ότι "φέτος οι αποδόσεις αλλά ακόμα περισσότερο η άριστη παραγωγή που επιτυγχάνουμε θα βοηθήσει αρκετά στην καλή εξαγωγική δραστηριότητα του προιόντος στο εξωτερικό αλλά και τις αποδόσεις που είναι υψηλές στις καλλιέργειές μας". Σε ερώτηση για το μέλλον του προιόντος εξέφρασε την άποψη ότι "το καρπούζι έχει μέλλον ακόμα και για τους νέους αγρότες που θα ασχοληθούν παρά το υψηλό καλλιεργητικό κόστος και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι παραγωγοί" για να καταλήξει ότι "σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι η Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και η ενημέρωση για το προιόν".
Ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος εξήγησε ότι "ξεκίνησε θετική η συλλογή καρπουζιού απο τα θερμοκήπια και είμαστε ήδη στην καρδιά της συλλογής του σε μια περιοχή που είναι πρώιμη και οι παραγωγοί είναι προοδευτικοί εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές ορθής γεωργικής πρακτικής και προστασίας των εδαφολογικών ασθενειών εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές" για να υπογραμμίσει ότι "πέρσι εφαρμόστηκε η μέθοδος της ηλιοαπολύμανσης και αντί να μειώνεται η παραγωγή αυξάνεται με πολύ καλές αποδόσεις προβλέποντας ότι φέτος θα έχουμε παραγωγή 45.000 τόννων παρά βέβαια και το αυξημένο καλλιεργητικό κόστος με δίχτυα κάλυψης επιμένουν να δημιουργούν και να εφαρμόζουν την τελευταία λέξη της γεωργικής τεχνολογίας για την επίτευξη του εποθυμητού αποτελέσματος". Ο κ. Μαλάμος έκοψε παρουσία μας καρπούζι βάρους 7 κιλών το οποίο έχει δέσει απο πλευράς ποιότητας αποδεικνύοντας ότι η περιοχή είναι πρωτοποριακή σε κάθε μέθοδος ανάδειξης του προιόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages