Με συλλαλητήριο απάντησαν στα Φιλιατρά για δεύτερο Δήμο στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Με συλλαλητήριο απάντησαν στα Φιλιατρά για δεύτερο Δήμο στην Τριφυλία

ΜΕ συλλαλητήριο απάντησαν οι εκπρόσωποι των 2 Δήμων της νότιας Τριφυλίας που επιθυμούν ξεχωριστή αυτοδιοικητική οντότητα και μάλιστα με πολιτικό περιεχόμενο. Το δυναμικό παρών έδωσαν οι δυο δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς αντίστοιχα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών κος Θεόδωρος Σαπέρας Δημοτικοί σύμβουλοι και από τους δύο Δήμους θέτοντας ως τελεσίγραφο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία με όνομα "Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους".
Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος
ανέλυσε την επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό κο Ραγκούση εκφράζοντας τη στήριξη για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών. Θεώρησε μάλιστα ότι είναι δίκαιο αίτημα των δυο περιοχών για συνένωση τους και την συνεργασία τους.
Την πεποίθηση ότι μπορει να υλοποιηθεί η δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους με επικριτικές διαθέσεις για το νέο μεγάλο Δήμο στάθηκε ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου κος Θεόδωρος Σαπέρας εκφρζοντας την άποψη ότι ευθύνεται η Κυπαρισσία που διακόπησε ο σιδηρόδρομος στην περιοχή και δεν επεκτάθηκε πιο κάτω, αγνοώντας προφανώς ότι για αυτό ευθύνονται οι τότε διοικήσεις του ΟΣΕ. Μίλησε για υφαρπαγή του νοσοκομείου που διέθεταν τα Φιλιατρά με κατεύθυνση στην Κυπαρισσία αγνοώντας προφανώς ότι το Νοσοκομείο της 'Αρκαδιάς' δημιουργήθηκε αποκλειστικά απο δωρεές και μόνον.
Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς επέμεινε ότι οι πολίτες και οι κοινωνίες αλλάζουν τα δεδομένα εκφράζοντας ότι την θέληση να υπάρξει θετική ψήφος για ισχυρούς δήμους και όχι σε αχανείς δήμους. Θεώρησε λαική απαίτησηνα υπάρξει δεύτερος δήμος στην Τριφυλία εξηγώντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούει την φωνή των πολιτών ώστε. οι νόμοι για να εφαρμοστούν θέλουν την συναίνεση και της κοινωνίας. Χαιρέτησε πάντωςτο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών για την απόφαση που πήρε για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και συνεχάρη το δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων για την απόφαση που πήρε να δεχτεί την πρόταση των Φιλιατρών. Ζήτησε την συμπαράσταση όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας και ειδικότερα τους κυβερνητικούς που είναι Τριφύλιοι.
Ο Αλκης Ξύγκας ξεκαθάρισε ότι οι δύο πόλεις διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά θεωρώντας ότι ορισμένοι επιθυμούν τα Φιλιατρά χωριό, ωστε να αποτελέσει ουρά σε ένα δήμο χωρίς όνομα χωρίς ταυτότητα και προπάντων χωρίς ιστορία. Εξέφρασε πάντως το χιλιοειπωμένο δίλημμα: Ουρά της Κυπαρισσίας ή ισότιμος συνεταίρος με τους Γαργαλιάνους. Υπενθύμισε ότι τα φιλιατρά δεν στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κυπαρισσίας. Εκτίμησε ότι η περιοχή πρέπει να διαθέτει πολεοδομία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Διεύθυνση γεωργίας, Υγείας και πολλές άλλες υπηρεσίες ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Κος Γιάννη Ραγκούση όπου θα του θέσουμε το δίκαιο αίτημα μας είπε ο Κος Ξύγκας. Και ανέγνωσε την επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό με τίτλο "Ποιός φοβάται την συμμετοχική δημοκρατία."

Ευχαριστούμε το filiatranews για την φωτογραφία και τον Στ. Μ. για τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages