Σχεδιασμός με νέα πορεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σχεδιασμός με νέα πορεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

18/5/2010
@Άμεση προώθηση διαδικασιών απορροφητικότητας ΕΣΠΑ
@Στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου
@Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων – Νέος σχεδιασμός
@Προστασία – αξιοποίηση υδατικών πόρων
@Ανάδειξη – αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων, παραγωγικών δυνατοτήτων και ανθρώπινου δυναμικού

Τη στήριξή τους στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Γ΄ Κ.Π.Σ., αλλά και να υλοποιηθούν νέα αναγκαία έργα για την Περιφέρεια στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. εξέφρασαν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδρίασε μετά από τρία χρόνια, σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι βασικές κατευθύνσεις της προτεινόμενης αναθεώρησης/αναμόρφωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α 2007-2013, το κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000-2006 και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην εισήγηση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας αφού καλωσόρισε τα μέλη, αλλά και τους προσκεκλημένους έκανε ένα μικρό απολογισμό των πέντε μηνών της θητείας του στη θέση αυτή, επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες των υπηρεσιών που αντιμετώπισε , ενώ αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, καθώς και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής διαδικασίας. Μάλιστα ζήτησε τη συνεργασία όλων για να γίνει το ποιοτικό άλμα στην Πελοπόννησο.
Στο κλείσιμο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2000 – 2006 αναφέρθηκε με εισήγησή του ο Προϊστάμενος της Μονάδας Παρακολούθησης και Διαχείρισης Παναγιώτης Παλιός, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδυναμίες διαχείρισης του Γ΄Κ.Π.Σ. που δεν θα πρέπει να επαναληφθούν και στο Ε.Σ.Π.Α.
Ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Τάσος Σκούρας ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις της προτεινόμενης αναθεώρησης/ αναμόρφωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ καθώς και τις τομεακές προτεραιότητες για το περιβάλλον, τις μεταφορές, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την πρόνοια και την εκπαίδευση. Τόσο οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, όσο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού κατέκριναν την έλλειψη συνεδριάσεων για τρία ολόκληρα χρόνια, γεγονός που, όπως είπαν, είχε αρνητικά αποτελέσματα στην υλοποίηση αναπτυξιακού έργου για την Περιφέρεια, έθεσαν επί τάπητος τα χρονίζονται προβλήματα και αναφέρθηκαν αναλυτικά στις δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στον προγραμματισμό που καταρτίστηκε υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, τον οποίο χαρακτήρισαν ως σημαντικό εργαλείο εισροής πόρων και ανάπτυξης της περιοχής και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages