Η Πολιτική του σήμερα και του αύριο- Αρθρο του Π. Μαντά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Πολιτική του σήμερα και του αύριο- Αρθρο του Π. Μαντά

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί διανύουν τη χειρότερη περίοδο της τελευταίας τριακοπενταετίας. Οι αποκαλύψεις διαφθοράς για πολιτικούς που συμμετείχαν με πρωταγωνιστικό τρόπο στην πολιτική σκηνή, ενισχύουν καταλυτικά την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος. Όλοι μας βιώνουμε μια δύσκολη εποχή σε ατομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Κάθε ημέρα γινόμαστε αποδέκτες αρνητικών ερεθισμάτων για την πορεία του τόπου και των οικογενειών μας στο μέλλον.
Είναι λοιπόν εύλογο το ερώτημα του απλού πολίτη μέλους της παράταξης μας,
«γιατί να ψηφίσω την Κυριακή στις 30 Μαΐου;»
Στους ρευστούς πολιτικούς καιρούς, που διανύει η χώρα μας, οφείλουμε όλοι μας να θέσουμε ένα τέρμα και ταυτόχρονα μια νέα αφετηρία.
Ένα τέρμα στις προσωπικές συμπεριφορές που κι αυτές συνέβαλαν σημαντικά στα όσα ζούμε σήμερα, ένα τέρμα στην παθητικότητα και την μεμψίμοιρη κριτική των εξελίξεων, ένα τέρμα στην «χαλαρότητα» της ψήφου μας στις εκάστοτε εθνικές εκλογές, ένα οριστικό τέρμα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο που θα μας ανοίξει τις πύλες μιας νέας αφετηρίας ανασύνταξης και εξυγίανσης του πολιτικού μας συστήματος.
Μιας αφετηρίας που θα μας «σηκώσει» από τον καναπέ της παθητικότητας και της αδιαφορίας, θα μας έλξει ως συμμέτοχους στην επίτευξη νέων, ουσιαστικών και μακροπρόθεσμων στόχων και θα επαναφέρει την πολιτική δράση και ενεργοποίηση στο επίκεντρο της κοινωνίας μας.
Μιας αφετηρίας που θα αναδείξει τις ηθικές αξίες στη λειτουργία των κομματικών οργάνων, τη σύνθεση απόψεων μέσα από την συλλογικότητα και τις ανοικτές διαδικασίες και την παραγωγή ιδεών - δράσεων με εμπνευστές το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε στην κοινωνία μας.
Η νέα «Νέα Δημοκρατία» που οικοδομείται από τον Πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά, χρειάζεται αυτή την στιγμή την συμμετοχή όλων των ανθρώπων που «επιχειρούν» σε κάθε κοινωνία, οι οποίοι αποτελούν το πιο παραγωγικό κομμάτι της πατρίδας μας, σε κάθε κλάδο και τομέα δραστηριότητας ώστε να γίνουν οι εμπνευστές και οι δημιουργοί της ανασυγκρότησης του κόμματος μας και να είναι αυτοί που θα τοποθετήσουν την πολιτική στην θέση που της αρμόζει. Είναι φανερό, ότι οι ριζικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα θα έρθουν από τους πολίτες. Ξεκίνησαν με την «κινηματική» συμμετοχή τους στην εκλογή του Προέδρου και πιστεύω πως θα συνεχίσουν πρωταγωνιστικά σε κάθε κάλεσμα σε αυτή τη νέα διαδρομή που ξεκινήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages