Σύσκεψη στην Τερψιθέα απο παραγωγούς για το καρπούζι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σύσκεψη στην Τερψιθέα απο παραγωγούς για το καρπούζι

25/5/2010
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΣΚΕΨΗ για την άμεση διαχείριση της διακίνησης και εμπορίας του καρπουζιού πραγματοποιήθηκε στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας απο παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής Κυπαρισσίας και Φιλιατρών παρουσία εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές του πρώιμου προιόντος. Το παρών έδωσαν εκτός απο παραγωγούς οι Πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παν. Λεβεντογιάννης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Κώστας Γεωργουλής. Οι παραγωγοί με ενωτική πορεία κατέληξαν στην απόφαση να μην χαθεί η εξαγωγική δραστηριότητα θετοντας ως οροφή για το προιόν τα 30 λεπτά ανα κιλό για το καρπούζι ώστε εκτός απο τα καλλιεργητικά έξοδα και τα ξενύχτια που έχουν δώσει να κατορθώσουν να υπάρξει ένα μικρό εισόδημα για τις οικογένειές του και αν τα καταφέρουν να έχουν...μαγιά για την επόμενη χρονιά μετά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται απο την αγορά για συμπίεση του κόστους προερχόμενη κυρίως απο μεγαλέμπορους που θέλουν να θυσαυρίσουν σε βάρος των παραγωγών.
Στην Τερψιθέα η παραγωγή αναμένεται να εκκινήσει εντατικά μέσα στην εβδομάδα ενώ όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου κ. Λεβεντογιάννης "υπάρχει έντονη προσπάθεια να διατηρηθούν οι τιμές σε ικανοποιητικά πλαίσια καθώς εκτός απο πρωιμότητα γνωρίζουμε ότι το προιόν είναι άριστο ποιοτικά και θέλουμε να κερδίσει τις αγορές του εξωτερικού με πιστοποίηση και ποιότητα" ζητώντας την ουσιαστική εμπλοκή των αρμόδιων φορέων.
Ο Παραγωγός Χρήστος Δημητρακάκης απο την Τερψιθέα δήλωσε ότι "τα προβλήματα είναι πολλά και η καλλιέργεια καθίσταται ασύμφορη για τις επόμενες γενιές αν εξακολουθήσει με τον ίδιο ρυθμό" για να προσθέσει ότι "ζητάμε την ηθική στήριξη της Πολιτείας για τους αετούχηδες που έρχονται και εμπορεύονται το προιόν πιέζοντας τις τιμές και καλο ειναι να εμφανιστεί το ΣΔΟΕ για να εξετάσει το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αλλά και τους πολιτικούς μας ταγούς να θωρακίσουν το προιόν" εξηγώντας ότι χρόνια τώρα ακούγεται η ίδρυση Δημοπρατηρίου αλλά ποτέ δεν υλοποιειται παρά μόνο εξαγγέλεται. Ο κ. Πανταζόπουλος απο τα Φιλιατρά στάθηκε στην ουισαστική διακίνηση του καρπουζιού αλλά και την εξυγίανση του χώρου απο τους...άσχετους, υπογραμμίζοντας ως παράπονο ότι ο ίδιος πήγε δικαστικά επειδή απασχολούσε 2 αλλοδαπούς σε εργασίες εξηγώντας ότι η Πολιτεία πρέπει να γνωρίζει ότι ο αγρότης έχει ανάγκη τα εργατικά χέρια αλλιώς η καλλιέργεια θα μαραζώσει...Εκτιμησε πάντως ότι οι πιέσεις που ασκούνται απο τους εμπόρους δημιουργεί τεχνητή κρίση για να αποδομήσουν το προιόν και να κερδίσουν οι μεγαλέμποροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages