Ανεπίτρεπτη η λογική κατάργησης δομών του ΟΓΕΕΚΑ και ΕΘΙΑΓΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ανεπίτρεπτη η λογική κατάργησης δομών του ΟΓΕΕΚΑ και ΕΘΙΑΓΕ

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε σε ένα μίνι απολογισμό το πρόγραμματα κατάρτισης νέων Αγροτών στην περιοχή της Κυπαρισσίας η οποία τερματίστηκε με μια σεμνή εκδήλωση στο Κέντρο Κατάρτισης ΟΓΕΕΚΑ 'Δήμητρα' στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ. Ο Παναγιώτης Παπαβασιλείου ως Διευθυντής Κατάρτισης του οργανισμού και με την ίδιότητα του Προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΓΕΕΚΑ μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης εστίασε στο καυτό θέμα μείωσης των δομών του οργαινισμού.
Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι "υπάρχει εισήγηση απο το Σωματείο μας για μείωση σε 46 απο τα συνολικά 70 κέντρα σε όλη την Ελλάδα για ουσιαστικούς και όχι οικονομικούς λόγους εξυπηρετώντας καλύτερα τον αγορτικό κόσμο και θεωρούμε ότι οι καταργήσεις δεν εξυπηρετούν κανένα απο την στιγμη που εδώ βρίσκεται το κέντρο Παραγωγής" για να προσθέσει ότι "το ΕΘΙΑΓΕ είναι μοναδικό στη Πελοπόννησο και θέλουν να το μεταφέρουν οπότε η αυτή η μετακίνηση είναι άκαιρη και άσκοπη οπότε είμαστε υπέρ της διατήρησης και των 2 Κέντρων ΟΓΕΕΚΑ στην Τριφυλία για λόγους ουσίας". Στο χαιρετισμό του πάντως στουςν έους αγρότες επανέλαβε ότι "η λογική μας είναι τα κέντρα να παραμεινουν καθώς πρωτογενής παραγωγή χωρίς δομές και υπηρεσίες δεν νοείται όταν Τριφυλία, Μεσσηνία και Ηλεία βρισκονται στο κέντρο παραγωγής της Πελοποννήσου και μάλιστα προτείναμε το ένα κέντρο να ασχοληθεί στο κέντρο παραγωγής με τον κλάδο της ελαιοκομίας και μελισσοκομίας και το άλλο με τα κηπευτικά" θεωρώντας ότι πρέπει να συναντηθούν και φορείς με τον υπουργείο ώστε να δούμε ποιές δομές θα διατηρηθούν και ποιές θα παραμείνουν πίσω.
Ο υπεύθυνος του Κέντρου Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης μίλησε για το ταξίδι επιμόρφωσης και κατάρτισης αναφερόμενος στην εμπειρία που βίωσαν μήνες τώρα αλλά και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών στη Τριφυλία απο το 2007, εκτιμώντας ότι "η αποκεντρωμένη υπηρεσία του οργανισμού αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας χαράζοντας ένα δρόμο με κοινοτικές δράσεις αλλά και ομιλίες επιμόρφωσης όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το θέμα με την αναθεώρηση της ΚΑΠ απο είσημα χείλη του οργανισμού αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα που υλοποιείται με το ταξίδι 19 αγροτών στην Ισπανία" λέγοντας ότι το υπουργείο αφουγκράζεται τις ανάγκες της περιοχής και τον λυπεί που ακούστηκε η κατάργηση συγκεκριμένων δομών θεωρώντας ότι κινείται προς την αντίθετη κατευθυνση.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας μίλησε παρουσία του αρμόδιου για αγροτικά θέμα κ. Σουρέτη για τη προτεραιότητα που θέτει ο Δήμος λέγοντας ότι τα 2 Κέντρα "Κυπαρισσίας και Φιλιατρών προωθούν την αγορτική ιδέα και είναι αδιανόητο στον προκρούστη του Καλλικράτη να τίθεται η γεωργτική εκπαιδευτική κατάρτηση όταν η περιοχή βρίθει απο γεωργική παραγωγή" ασκώντας κριτική στη μείωση δομών στα πλαίσια οικονμίστικης λογικής τονίζοντας ότι θα συναντηθεί με όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους για να είμαστε αλληλέγγυοι με τους αγρότες και να προτεινουμε συγκκεριμένες ενέργειες αγώνα.
Ο Αντωνης Παρασκευόπουλος κινήθηκε περίπου στο ίδιο κλίμα μιλώντας για το κέντρο μόχοθ αγροτικής παραγωγής όπως είναι η Τριφυλία θεωρώντας ότι 'είναι το μεγαλύτερο σε περιφερειακό επίπεδο με εισροές στην τοπική οικονομία που ξεπερνά τα 400 εκ. ευρώ και την δραστηριοποίηση 500 νέων αγροτών όταν 200 εξ αυτών επιμορφώνονται αποτελώντας έτσι η επιμόρφωση ένα βαρύ φορτίο για τον ΟΓΕΕΚΑ' καταλήγοντας ότι η περιοχή διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό και ανθρώπινο δυναμικό μαζί με τεχνολογικά μέσα για άρτια άσκηση γεωργικών δραστηριοτήτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages