"Χαστούκι"... με την SIEMENS από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Χαστούκι"... με την SIEMENS από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δύσκολες στιγμές περνά το κυβερνών κόμμα αφού μετά την παραίτηση Παμπούκη σήμερα ένα ακόμη άλλο γεγονός δείχνει την δυσκολία που υπάρχει στον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδος με τα σενάρια να φουντώνουν και πάλι για όλα… και ιδιαίτερα με την άνοδο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη...
Στο αρχείο και μάλιστα με την συμβολή της κυβέρνησης και των βουλευτών της μπαίνει η υπόθεση του σκανδάλου της SIEMENS, καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Στην κάλπη βρέθηκαν 165 βουλευτές οι οποίοι έριξαν για την παραπομπή του Γιώργου Αλογοσκούφη 130 υπέρ, 8 κατά, 9 «παρών», 7 λευκές και 11 άκυρες ψήφους ενώ για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 υπέρ, 9 κατά, 10 «παρών», 6 λευκά και 12 άκυρα.
Μάλιστα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσης μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά. Τελικά μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της SIEMENS είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».
Γεγονός είναι πάντως ότι το αποτέλεσμα θεωρούταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κάποιος πως στα τέλη Ιουλίου η Ολομέλεια είχε απορρίψει το αίτημα συγκρότησης τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφαινόταν για την πρόταση κατηγορίας σε βάρος των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ.
Να σημειωθεί πως στην περίπτωση του κ. Αλογοσκούφη 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους και στην περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη οι διαφωνούντες ήταν 21, ενώ απουσίαζαν οι Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμινίδης, που επικαλέστηκαν πρόβλημα υγείας, όπως και ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος, η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Βασίλης Τόγιας, που έλειπε στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages