Επάγγελμα για επιτήδειους...η εξαπάτηση ηλικιωμένων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Επάγγελμα για επιτήδειους...η εξαπάτηση ηλικιωμένων

Πολλοί ηλικιωμένοι τον τελευταίο καιρό πέφτουν θύματα απατεώνων που τους αποσπούν διάφορα ποσά, προσποιούμενοι ότι είναι λογιστές, εφοριακοί ή ακόμη ότι τα παιδιά τους τούς χρωστούν χρήματα. Πρόκειται για μια οργανωμένη επιχείρηση εξαπάτησης μοναχικών ηλικιωμένων, που έχει απλώσει τα δίχτυα της στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αρκαδία.
Οι επιτήδειοι συνήθως εμφανίζονται σε ζευγάρια που κάθε φορά εναλλάσσονται - όπως και τα προσχήματα που χρησιμοποιούν. Πλησιάζουν ηλικιωμένους λέγοντάς τους ότι δήθεν ενεργούν κατ' εντολήν των παιδιών τους. Τους ζητούν χρήματα για δήθεν οφειλές προς αυτούς και δεν διστάζουν ακόμα και να τους συνοδεύσουν μέχρι την τράπεζα, για να σηκώσουν λεφτά.
Αλλο σενάριο που χρησιμοποιούν είναι ότι τα χρήματα θα τα παραδώσουν στα παιδιά των γερόντων για διάφορες επείγουσες ανάγκες, ενώ ένας συνεργάτης τους προσποιείται στο τηλέφωνο πως είναι ο γιος ή η κόρη του ηλικιωμένου, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεγελιέται και να δίνει τα χρήματα που του ζητούν.
Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου, ταξίαρχο Ηλία Γεωργόπουλο, οι απατεώνες αυτοί είναι καλά ενημερωμένοι για την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων τους και των συγγενικών τους προσώπων. Και παρά τις συντονισμένες προσπάθειες και τις προειδοποιήσεις προς τα πιθανά θύματα, δυστυχώς τα κρούσματα συνεχίζονται.
Στις 8 Αυγούστου, σε βάρος τριών δραστών οι οποίοι είχαν κάνει... επάγγελμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες σε Αρκαδία και Λακωνία. Επειδή όμως τα κυκλώματα των απατεώνων είναι σαν τη Λερναία Υδρα, η Αστυνομία συνιστά ειδικά στους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί - και σε κάθε περίπτωση να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία καλώντας το 100.
Εν τω μεταξύ, μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένου καταγγέλθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, από έναν συγγενή του. Οπως ανέφερε στην "Ε" ο καταγγέλλων, ο 96χρονος γέροντας εμπιστεύτηκε δύο συγχωριανές του οι οποίες τον εκμεταλλεύτηκαν και του πήραν καταθέσεις ύψους περίπου 14.500 ευρώ. Μας είπε ότι οι πρώτες αναλήψεις έγιναν τον περασμένο Απρίλιο και όταν ο ίδιος πήγε πριν από λίγες μέρες στην τράπεζα για να ελέγξει τον λογαριασμό, ανακάλυψε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά. Σημείωσε ακόμα πως έμαθε ότι οι δύο γυναίκες πήγαιναν τον ηλικιωμένο στην τράπεζα κι έκαναν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, με αποτέλεσμα να εξαφανίσουν όλα τα χρήματα. Κι όταν ο ίδιος ρώτησε το γέροντα τι έγιναν τα λεφτά, πήρε την απάντηση ότι "τα φάγανε οι πονηροί"...
Πηγή; 'Eλευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages