Αναφορά για το ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αναφορά για το ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην Τριφυλία

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τη συνέχιση της δραστηριότητας του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία και την επίλυση προβλημάτων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, όπως αυτά τίθενται σε υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
« Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, με το οποίο ζητούνται:
- η διατήρηση των υποδομών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, που έχει μακρόχρονη και εξειδικευμένη υποστηρικτική δράση για σημαντικά είδη της αγροτικής παραγωγής της Μεσσηνίας (ελαιοπαραγωγή και κηπευτικά), αλλά και σημαντική υποδομή και έμπειρο προσωπικό,
- η διατήρηση των παραρτημάτων του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) Δήμητρα στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, που λειτουργούν σε ιδιόκτητες υποδομές οι οποίες μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκαν, αλλά και με σημαντικά προγράμματα σε εξέλιξη, εγχώρια και διακρατικά, πέραν της εδω και μια 20ετία πολύτιμης προσφοράς τους στην εκπαίδευση των νέων αγροτών της Τριφυλίας και της γειτονικής Ηλείας, για την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής. ‘Οπως ήδη σημείωσα και στην από 19-7-2011 Ερώτησή μου για την αναγκαία διατήρηση του Ινστιτούτου Ελαιολάδου και Οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, θα ήταν αντιλειτουργικό και σημαντικά επαχθές για τους παραγωγούς, να εγκαταλειφθούν ήδη υπάρχουσες, δοκιμασμένες και σημαντικές υποδομές, προκειμένου να αναζητηθούν και να λειτουργήσουν εξαρχής νέες, σε άλλη περιοχή και σε σημαντική απόσταση από τους εκατοντάδες αποδέκτες των υπηρεσιών τους στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία.
- η άμεση επίλυση θεμάτων που άπτονται των διαδικασιών εξορθολογισμού στον καταμερισμό και στη χρήση των υδάτινων πόρων, με απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και κατάλληλα ενισχυτικά προγράμματα. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages