Στενή συνεργασία Περιφέρειας με την Ευρωπαική Ένωση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στενή συνεργασία Περιφέρειας με την Ευρωπαική Ένωση

«Τατούλης και De La Croix: Στενή συνεργασία με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα»Η εμβάθυνση της συνεργασίας της περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφερειών της Γερμανίας, ο προγραμματισμός στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών ένθεν κακείθεν, η ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών και εμπειριών, και τέλος η δημιουργία ενός workshop για την σφυρηλάτηση διαπεριφερειακών σχέσεων μέσα από την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Γερμανό Πρόξενο κ. De La Croix στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συνάντηση χαρακτήρισε τόπο μοναδικό με εξαιρετικά πλεονεκτήματα την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι η πολιτική σταθερότητα που τη διακρίνει αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε ο κ. Τατούλης στον φιλοξενούμενο του Γερμανό διπλωμάτη, διαπνέεται από πνεύμα εξωστρέφειας και φιλοδοξεί να καταστεί ισότιμη Περιφέρεια με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τη χαρά του για τις πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης του Γερμανού προξένου για την προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντίστοιχες Περιφέρειες της Γερμανίας, ενώ πρόσθεσε ότι σκοπός της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η επίτευξη συγκεκριμένων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων των πολιτικών που θα εφαρμόσει.
Ο κ. De La Croix από τη μεριά του εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σύμπτωση των απόψεων, αλλά κυρίως από την ανοιχτή και ελεύθερη πολιτική αντίληψη που χαρακτηρίζει τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος, εξέφρασε την πρόθεσή του να οργανώσει επίσημες επισκέψεις του κ. Τατούλη στις γερμανικές Περιφέρειες, προκειμένου να αποδώσει ο ίδιος με τον καλύτερο τρόπο το όραμα και τους στόχους του για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages