Η Μαφία σκουπιδιών στην Αρχαία Ολυμπία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η Μαφία σκουπιδιών στην Αρχαία Ολυμπία

Σε τσιφλίκι της «μαφίας των σκουπιδιών» έχουν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες οι όχθες του ποταμού Αλφειού στην Αρχαία Ολυμπία, με αποτέλεσμα τεράστια οικολογική καταστροφή και δυσφήμιση του αρχαιολογικού χώρου.
Από παλαιότερη φωτιά στον Αλφειό, σκουπιδότοπο στα χέρια του υποκόσμου Επί περίπου έναν χρόνο, σχεδόν κάθε νύχτα, μεγάλες νταλίκες, φορτωμένες με σκουπίδια από γειτονικούς νομούς αλλά και από διάφορους δήμους της Ηλείας, προσεγγίζουν τις περιοχές Πολυπόταμος και Τραγάνα, που βρίσκονται στο δημοτικό διαμέρισμα Φλόκα, δίπλα από τις όχθες του ποταμού, και αδειάζουν το περιεχόμενό τους, χωρίς να υπολογίζουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την οικολογική καταστροφή.
Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Φλόκα, άνθρωποι του υποκόσμου σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας χρήμα και ...γνωριμίες, πραγματοποιούν ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα σε βάρος της περιοχής, εξαγοράζοντας με ποικίλους τρόπους τη σιωπή διαφόρων τοπικών παραγόντων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν επίσης ότι πίσω από το θέμα υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από ντόπιους εργολάβους, νταλικέρηδες, τσιλιαδόρους και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, το οποίο, εκμεταλλευόμενο το αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, πλουτίζει μεταφέροντας σκουπίδια ακόμα και από τα νοσοκομεία παρακείμενων νομών.
Το τοπικό αστυνομικό τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, φρακαρισμένο από δεκάδες καταγγελίες, επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση και να αποστρέψει την παρανομία, η οποία λαμβάνει όμως ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι χθες είχαν σχηματιστεί έντεκα συνολικά δικογραφίες κατά διαφόρων προσώπων -ιδιοκτητών οχημάτων που μετέφεραν σκουπίδια στην εν λόγω περιοχή- ενώ έχουν κατασχεθεί οχτώ νταλίκες από την Πάτρα, την Αρκαδία, την Ηλεία και τη Μεσσηνία. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και δεκάδες οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.
Μια εκ των δικογραφιών έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς εντοπίστηκε ένα απορριμματοφόρο του δήμου να αδειάζει τα σκουπίδια στις όχθες του Αλφειού, αντί να τα μεταφέρει στον ειδικό δεματοποιητή του Πύργου.
Στις 2 Αυγούστου 2011 το Τμήμα Περιβάλλοντος Ηλείας, ύστερα από αυτοψία κλιμακίου του ΚΕΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος), διαβίβασε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας την 37/2798 πολυσέλιδη αναφορά, εντός της οποίας περιγράφεται λεπτομερώς η πρωτοφανής κατάσταση που επικρατεί στις όχθες του ποταμού Αλφειού και η παράνομη δραστηριότητα των κυκλωμάτων.
Εφημερίδα: «Ελευθεροτυπία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages