Αντιδράσεις Αλευρά για μετατροπή του ΚΕΔΕΒ σε κέντρο Λαθρομεταναστών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αντιδράσεις Αλευρά για μετατροπή του ΚΕΔΕΒ σε κέντρο Λαθρομεταναστών

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς χαρακτήρισε «ειδήσεις του καφενείου» το ενδεχόμενο μετατροπής του στρατοπέδου Παπαφλέσσα σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, όταν χθες η «Φ» έθεσε το ζήτημα. Στη συνέχεια όμως είπε πως «και αν υπάρχει πρόθεση της πολιτείας να γίνει, εμείς θα το πολεμήσουμε αυτό γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο σε μια περιοχή τόσο χαρισματική να γίνει Κέντρο Λαθρομεταναστών».
Με δεδομένη την απάντηση του υπουργείου Άμυνας στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη που αποκάλυψε η «Φ», με την οποία μπαίνει επίσημα «λουκέτο» στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων, η «Φ» ρώτησε τον κ. Αλευρά πώς τοποθετείται απέναντι σε αυτό και ποια η γνώμη του για το ενδεχόμενο μετατροπής των εγκαταστάσεων σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, πράγμα που κάνει τους περιοίκους να ανησυχούν.
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι «σαφέστατα εμείς θα αντιπαλέψουμε και θα διεκδικήσουμε και το στρατόπεδο να μείνει και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνει Κέντρο Λαθρομεταναστών, νομίζω δεν υπάρχει και πρόθεση της πολιτείας. Αλλά και αν υπάρχει πρόθεση της πολιτείας να γίνει, εμείς θα το πολεμήσουμε αυτό γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο σε μια περιοχή τόσο χαρισματική να γίνει Κέντρο Λαθρομεταναστών». Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου και παρέστησαν στην τελευταία ορκωμοσία, ώστε να μην κλείσει το στρατόπεδο.
Απάντησε δε σε σχετική ερώτηση της «Φ», που προειδοποιούσε από το Γενάρη για το ενδεχόμενο «λουκέτου», πως έχουν γίνει ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας να μείνει το στρατόπεδο. Συμφώνησε, τέλος, πως χάνεται η αξιοπιστία όταν οι πολιτικοί δίνουν διαβεβαιώσεις και τους διαψεύδουν τα γεγονότα, τονίζοντας πως θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει το Κέντρο αλλά «το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και την ευθύνη την παίρνουν αυτοί που κυβερνάνε».
Εφημερίδα ΦΩΝΗ Κ.Κοντοθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages