Αρση εκτάκτου ανάγκης στην Αρκαδία... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αρση εκτάκτου ανάγκης στην Αρκαδία...

Πριν από λίγη ώρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε τηλεφωνική συνομιλία, για άλλη μία φορά, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και τον ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση των μετώπων της πυρκαγιάς στα χωριά της Αρκαδίας.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε στον Υπουργό ότι δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για τους οποίους η περιοχή ετέθη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών, αστυνομικών, αυτοδιοικητικών καθώς και εθελοντικών δυνάμεων.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος ζήτησε με έγγραφό του από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των τοπικών κοινοτήτων: Πάπαρη, Αγριακόνας, Δάφνης, Καλτεζών και Μαυρογιάννη. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση και υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μετά την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη δημόσια τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Δεσινιώτη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ηλία Γεωργόπουλο και δια μέσου αυτών όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες.
Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των χωριών της Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε τα εξής:
"Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (εναέριες και επίγειες), της Αστυνομίας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των εθελοντών έδωσαν μία μεγάλη μάχη με τη φωτιά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Άψογη ήταν και η συνεργασία των κρατικών υπηρεσιών με την αιρετή περιφέρεια και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Στυλιανός Στεφανίδης, παρά τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς σε όλη την χώρα, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στο να περιοριστούν οι καταστροφές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages