Ακίνητο 37 στρεμμάτων στον εθνικό δρόμο διεκδικούν απο κοινού Νοσοκομείου με αρωγό τον Δήμο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ακίνητο 37 στρεμμάτων στον εθνικό δρόμο διεκδικούν απο κοινού Νοσοκομείου με αρωγό τον Δήμο Τριφυλίας

ΤΗΝ διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που έχει περιέλθει στο Δημόσιο με έωλες νομικές πράξεις διεκδικεί το νοσηλευτικό Ιδρυμα σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Διοικητής με τον Δήμαρχο Τριφυλίας στο γραφείο του πρώτου παρουσία εκπροσώπων από την μείζονα μειοψηφία του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο και την ελάσσονα κ. Σαράντο Κουκούμη.
Ο Διοικητής κ. Παν. Μπόζος στην εισήγησή του εξήγησε ότι "Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σήμερα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου διεκδικεί για πρώτη φορά από την ίδρυσή του αυτά που του ανήκουν. Όπως πολύ καλά γνωρίζεται η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας οφείλεται στην γενναιοδωρία του μεγάλου ευεργέτη Γεωργίου Αλεξόπουλου. Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος «προίκισε» το Νοσοκομείο με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η περιουσία αυτή έμενε ανεκμετάλλευτη αλλά κυρίως έμεινε ανυπεράσπιστη. Έτσι έχουμε το φαινόμενο ακόμα και σήμερα να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον νομικό μας συμπαραστάτη κ. Παπαγιανούλα Ευάγγελο ο οποίος κατέβαλλε και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό του συνόλου αυτής της περιουσίας".

Πρόσθεσε ότι "Ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου μας, όπως αποδεικνύεται από τη διαθήκη, είναι ένα τεράστιο αγρόκτημα 73 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Μεμί».
Γι’ αυτό ακολουθήθηκε με εντελώς ακατανόητη διαδικασία πώλησης του στο «Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών Τριφυλίας» το 1959. Ο κ. Παπαγιανούλας θα σας πει το νομικό μέρος. Εγώ όμως εκ μέρους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου θέλω να σας πω ότι θα διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Κυρίως η περιουσία του Νοσοκομείου ανήκει στην τοπική κοινωνία.Γι’ αυτό σήμερα καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παράταξων να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας και τον δικαστικό αγώνα που ξεκινάμε.
Δεν γνωρίζω πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτός ο αγώνας. Το πλέον πιθανό είναι ότι όταν τελεσιδικήσει εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Όμως θα έχουμε την ικανοποίηση ότι ξεκινήσαμε. Ίσως η ιστορία γράψει ότι η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου «προίκισε»το Νοσοκομείο με μία τεράστια περιουσία που είχε χαθεί 50 χρόνια τώρα."

Τα νομικά στοιχεία της υπόθεσης ανέλυσε διεξοδικά ο κ. Παπαγιανούλας ο οποίος στάθηκε τόσο στην δωρεά που έγινε μετά το 1959 σε ένα ταμειο που δεν υφίσταται καθώς η διαδικασία ήταν διάτρητη αλλά και σε στοιχεία όπως ότι το ακίνητο 37 στρεμμάτων δεν αποτέλεσε αντικειμενο αξιοποίησης, χρησικτησίας αλλά και ξεκάθαρης νομίμου κατοχής από κάποιο φορέα θεωρώντας ότι η υπόθεση μπορει να επιλυθεί είτε με μεγάλο δικαστικό αγώνα ή εξωδικαστικά με συμβιβασμό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης που ήταν παρών αναφέρθηκε στις αποφάσεις του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας όπου είχε ζητηθεί ο χώρος να αξιοποιηθει σε μουσείο Ελιάς και Πολιτισμού αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς δεν υπήρξε ουσιαστικός νόμιμος κάτοχος της περιουσίας ώστε να αξιοποιηθεί αλλά προτάθηκε ένα συνολικό σχέδιο από την πρώην Νομαρχία για αξιοποίηση της στρεμματικής έκτασης.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ισχυρίστηκε ότι το θέμα θα έρθει στο Δ.Σ. της Παρασκευής όπου εκφράζει την πίστη ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο μια ομόφωνη απόφαση για την διεκδίκηση του οικοπέδου θεωρώντας ότι εφόσον περιέλθει στην κατοχή ξανά του Νοσοκομείου μπορει να αξιοποιηθεί για κοινοφελείς σκοπούς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και μόνον αλλά και την μελλοντική περιουσία ενός Ιδρύματος που οφείλει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Pages