Απίστευτη δήλωση Λοβέρδου για την...αξία των φαρμάκων και την ανθρώπινη ζωή! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Απίστευτη δήλωση Λοβέρδου για την...αξία των φαρμάκων και την ανθρώπινη ζωή!

«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να δίνουν όλα τα ακριβά φάρμακα στους εξωτερικούς ασθενείς που υποφέρουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, γιατί αυξάνεται το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά πρέπει να τα δίνουν σε περίπτωση που ο ασθενής τα έχει άμεση ανάγκη». Τάδε έφη Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter στις 22 Αυγούστου.
Μια συνέντευξη που «πάγωσε» όσους άκουσαν από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι για λόγους οικονομίας το υπουργείο Υγείας συνειδητά κάνει περικοπές στις ζωές των ανθρώπων! Στην προσπάθειά του μάλιστα να διορθώσει τις αντιφάσεις των λεγομένων του (τα ακριβά φάρμακα δίνονται σε πολύ σοβαρές ασθένειες, άρα κάθε ασθενής που υποφέρει από αυτές τα έχει άμεση ανάγκη) ο υπουργός προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση και οργή σε όσους τον άκουγαν εμβρόντητοι να προσθέτει ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία λένε ψέματα στους ασθενείς ότι εξαντλήθηκαν τα φάρμακα γιατί εάν τους τα δώσουν αυτό «τσακίζει τα Ταμεία», παραδεχόμενος ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα «με αιτία της διοίκησης των νοσοκομείων, δηλαδή του υπουργείου Υγείας»! Για τις ανθρώπινες ζωές που «θερίζει» η πολιτική του Μνημονίου στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ούτε λόγος!
Ούτε κουβέντα βέβαια και για τους εκατοντάδες ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επί μήνες τώρα ψάχνουν για χρήματα στις άδειες τσέπες τους προκειμένου να αγοράσουν τη φαρμακευτική αγωγή που όφειλαν να τους καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους!
Το τεράστιο πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τον χειμώνα, όταν το υπουργείο έδωσε εντολή τα 89 τότε και τώρα 220 ακριβά φάρμακα να χορηγούνται και από τα φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια θα έπαιρναν τα χρήματά τους από το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς.
Ωστόσο οι φαρμακοποιοί γνωρίζοντας τη δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων δεν εξυπηρετούν τους ασθενείς. Αυτή η «τρικυμία εν κρανίω» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην πραγματική ζωή σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο διώχνουν τους καρκινοπαθείς, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βόρειας Ελλάδας Περσεφόνη Μήττα, η οποία και σημειώνει ότι ο σύλλογος πολύ συχνά κάνει εράνους για να βρει χρήματα που ζητούν οι απελπισμένοι ασθενείς για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, γιατί δεν τα δίνουν τα νοσοκομεία δωρεάν. Υπάρχουν βέβαια και οι ασθενείς που απευθύνονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν χρειαστεί να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να καλύψουν τη φαρμακευτική αγωγή και τα νοσήλια, που αγγίζουν και τις 60.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages