Αεροδρόμιο Καλαμάτας και λαθρομετανάστες... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Αεροδρόμιο Καλαμάτας και λαθρομετανάστες...

Πολλαπλάσια είναι από πέρυσι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τα κρούσματα παράνομων αλλοδαπών που προσπαθούν με πτήσεις τσάρτερ να φύγουν από τη χώρα μας, με προορισμό άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως τη Γερμανία.
Το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είναι το πιο κοντινό περιφερειακό αεροδρόμιο στην Αθήνα, ενισχύει τη θέληση των αλλοδαπών που επιχειρούν να φύγουν με αυτό τον τρόπο αλλά στην πλειοψηφία τους, καταλήγουν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Για την Γερμανία
Ήδη τις τελευταίες δύο ημέρες οκτώ ενήλικα άτομα, υπήκοοι Αφγανιστάν, μαζί με πέντε ανήλικα παιδιά, κάποια από τα οποία βρέφη, συνελήφθησαν να επιχειρούν με πλαστά διαβατήρια να επιβιβασθούν στην πτήση για τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.
Το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Καλαμάτα, αλλά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Με τη διαφορά όμως, ότι οι παράνομοι αλλοδαποί δεν πρόκειται να επιλέξουν το αεροδρόμιο ενός νησιού, αλλά ένα περιφερειακό αεροδρόμιο και όσο πιο μικρό γίνεται. Φυσικά, επιλέγουν τις πτήσεις τσάρτερ, εκτιμώντας ότι έτσι θα περάσουν απαρατήρητοι.
Το αεροδρόμιο της Αθήνας, είναι απαγορευτικό γι’ αυτούς, λόγω των αυστηρών ελέγχων και συστημάτων που υπάρχουν εκεί. Αυτό της Καλαμάτας λοιπόν τους εξυπηρετεί και από θέμα οδικής απόστασης, αλλά και ως αεροδρόμιο με λιγότερα συστήματα ελέγχου.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως οι συλληφθέντες αλλοδαποί, φέρουν μαζί τους υπηρεσιακά σημειώματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (στις τελευταίες περιπτώσεις από Ορεστιάδα, Σουφλί, Αττική, Φέρρες Εβρου, κ.ά.).
Το 90% των περιπτώσεων συλλαμβάνονται στις πτήσεις για Γερμανία και όπως μας εξήγησε αξιωματικός της Αστυνομίας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη Γερμανία υπάρχει ειδική μέριμνα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και αν ζητήσουν άσυλο η Πολιτεία τους καλύπτει και ασφαλιστικά.
Απο το 'Θάρρος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages