Επιμένει ο Κουσελάς ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα...τον πιστεύετε; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Επιμένει ο Κουσελάς ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα...τον πιστεύετε;

Η ύφεση βαθαίνει ακόμη περισσότερο και η... αστοχία στις εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκε από την πρόβλεψη του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλου πως ίσως ξεπεράσει και το 4,5%. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς μιλώντας στo δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, μίλησε για το... τί γίνεται και το τί... έρχεται στο μέτωπο της οικονομίας, σημειώνοντας πως επιβεβαιώθηκαν τα από το 1995 λεγόμενά του (!) πως «...χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς όρια, ασύδοτες κερδοσκοπικές κινήσεις του κεφαλαίου κινδυνεύουν να μετατρέψουν το οικονομικό σύστημα σε ένα καζίνο διεθνούς τζόγου. Τότε πολύ άκουγαν περίεργα αυτά τα πράγματα, κανένας όμως δεν έσπευσε να πάρει μέτρα».
Υπογράμμισε πως και μετά την κρίση του 2008, αλλά και σε ένα βαθμό και έως σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων. «Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μας δίνει ένα μεγάλο... μαξιλάρι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση...», συνέχισε ο πρώην Υφυπουργός με την υπογράμμιση, όμως, ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους.
Τόνισε πως δεν χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα και εμμέσως πλην σαφώς διαφώνησε με την επιλογή αύξησης του ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες εστίασης σημειώνοντας «...θα έχει αρνητικά αποτελέσματα αυτή η αύξηση, όμως εκτιμώ πως θα ληφθούν μέτρα που να αντισταθμίσουν αυτήν την όποια επιβάρυνση». Ο κ. Κουσελάς παράλληλα μίλησε και για την αποψίλωση των υπηρεσιών της Μεσσηνίας και σημείωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το θέμα της κατάργησης του ΚΕΔΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages