Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011: Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011: Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο

«Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011: Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο και όχι το παρελθόν»Βαθύτατα αναπτυξιακό και απολύτως συνεπές με το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, το Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011, το οποίο υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Αυγούστου. Εξέφρασε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ιδιαίτερη χαρά του για τη συναίνεση και την υπερβατικότητα που επέδειξε το Περιφερειακό Συμβούλιο στα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα της απογραφής και του τεχνικού προγράμματος.
Ο κ. Τατούλης παράλληλα έθεσε στην συζήτηση που διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, τις παραμέτρους του τεχνικού προγράμματος. Σύμφωνα με αυτές το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις εξέλιξης της ΚΑΠ επιβάλλει αρχικά τη συμβασιοποίηση μέχρι το τέλος του 2011 και την ολοκλήρωση των υφισταμένων έργων με γνώμονα την ανταποδοτικότητα.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό ως πρόγραμμα ανάγκης, αλλά με πολιτική διάσταση λόγω των νέων προτεραιοτήτων που ισχύουν εξαιτίας της κρίσης της χώρας και της ανάγκης να αναπτυχθούν νέες δυνατότητες για το μέλλον.
Ο κ. Τατούλης εξήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την επίτευξη πολιτικού διαλόγου υψηλού επίπεδου και υπεύθυνης στάσης, ενώ το κάλεσε να πρωτοτυπήσει και να δημιουργήσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία γιατί αφενός το πρόβλημα της χώρας είναι μεγαλύτερο απ’ ότι υπολογιζόταν, αφετέρου ο θεσμός του Καλλικράτη με τις αιρετές Περιφέρειες αποτελεί τη μόνη έξοδο της χώρας από την κρίση.
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, το τεχνικό αυτό πρόγραμμα υπακούει σε ρεαλιστικές συνθήκες και επιβάλλει την απόρριψη του μοντέλου της κρατικοδίαιτης προσέγγισης. Για το σκοπό αυτό πρώτη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. ζήτησε ειδικό αναπτυξιακό νόμο με προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αυτή.
Αναφορικά με τα έργα του προγράμματος, ο κ. Τατούλης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να έχουν συμβασιοποιήσει όλα τα έργα μέχρι το τέλος του 2011 γιατί ύστερα θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν. Από το 2012 όσα έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως απαραίτητα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπουν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Τατούλης κάλεσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο να επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τον επόμενο μήνα προκειμένου να καταρτιστεί ο αναπτυξιακός επιχειρησιακός στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας.
Πρόσθεσε ακόμα ο Περιφερειάρχης ότι πλέον θα υπάρχει τεχνική θεσμική βοήθεια προς τους τελικούς δικαιούχους, η έλλειψη της οποίας δημιουργούσε κατά το παρελθόν προβλήματα στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των έργων.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε αισιόδοξος ότι η Περιφέρεια θα επιτύχει τους στόχους της και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για το μέλλον. «Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο και όχι το παρελθόν. Η κατάσταση στη χώρα είναι σε πολύ επικίνδυνο σημείο και για το λόγο αυτό είναι μεγαλύτερη και η ευθύνη μας. Το συμφέρον των συμπολιτών μας και της Πελοποννήσου είναι αδιαπραγμάτευτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages