Αδελφοποίηση στη Πελοπόννησο και δηλώσεις για το Δημοπρατήριο προιόντων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αδελφοποίηση στη Πελοπόννησο και δηλώσεις για το Δημοπρατήριο προιόντων

Την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Βεστφαλίας Ρηνανίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σχέδια της Γερμανικής κυβέρνησης με αντικείμενο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
"H Περιφέρειά μας δίνει τη δυνατότητα για ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων. Είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να δημιουργήσουμε νέα ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στις ενέργειες την νέας αιρετής Διοίκησης. "Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία για την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία) με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει μηδενικό χρέος" κατέληξε ο κος Τατούλης.
Το 1ο δημοπρατήριο θα είναι στη Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επικίνδυνη και λαϊκιστική χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την πρόταση για 3 έως 5 δημοπρατήρια στην Πελοπόννησο που τέθηκε σε επερώτηση Περιφερειακού Συμβούλου σημειώνοντας ότι "είναι ένα θέμα το οποίο με δική μας πρωτοβουλία και δική μας εισήγηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το κάναμε θέμα πολιτικής. Όπως έχουμε εξαγγείλει το 1ο δημοπρατήριο θα είναι στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μιλάμε για μία σύγχρονη λαχαναγορά η οποία θα αποτελεί το αντίβαρο στη κεντρική λαϊκή αγορά. Αυτός είναι και ο στόχος μας."
"Θέλουμε την ίδρυση ενός κεντρικού περιφερειακού δημοπρατηρίου κοντά στη κεντρική λαχαναγορά ώστε να γίνει ένα δυνατό όπλο για τη προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας" σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης ξεκαθαρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορέσει να μπει ανταγωνιστικά στην αγροτική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages