Χατζηδάκης: Θέλουμε περισσότερους πόρους για το ΕΣΠΑ 2014-2020 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Χατζηδάκης: Θέλουμε περισσότερους πόρους για το ΕΣΠΑ 2014-2020


Την ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε. προς τη χώρα μας στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης του ΕΣΠΑ 2014-2020 υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. Παράλληλα παρουσίασε τους έξι στόχους - πρωτοβουλίες για τα ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως είπε ο υπουργός, «δυστυχώς, σύμφωνα με τις προτάσεις που παρουσίασε πέρσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -οι οποίες βασίζονται ως επί το πλείστον, στην κλείδα κατανομής πόρων που ισχύει από το 1999-  οι πόροι που προβλέπονται για την Ελλάδα, θα μειωθούν από 20 δισ.ευρώ που ήταν στην περασμένη προγραμματική περίοδο, σε μόλις 12 δισεκατομμύρια ευρώ (σ.σ.: το είπε και ο επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν στους περιφερειάρχες της χώρας, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα». «Μιλάμε δηλαδή», συνέχισε ο υπουργός, «για μια τεράστια μείωση της τάξεως του 40% ! Αυτό συμβαίνει επειδή στον υπολογισμό του ποσού δε λαμβάνονται υπόψη τα τελευταία χρόνια, αλλά η περίοδος από το 2007 έως το 2009, πριν ξεσπάσει δηλαδή η κρίση και η ύφεση. Αυτό φυσικά δημιουργεί μια τελείως παραμορφωτική, στρεβλή εικόνα για την Ελλάδα και για άλλες χώρες με παρεμφερή προβλήματα». Ο Κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο επισήμανε ότι προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, προκειμένου κάθε προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας να αποκτήσει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages