ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΛΩΝΑ - ΠΤΕΡΗ - ΚΑΡΥΕΣ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΛΩΝΑ - ΠΤΕΡΗ - ΚΑΡΥΕΣ;

«Πόλεμος» έχει ανοίξει μεταξύ μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά και τη σημερινή αποτυχημένη απόπειρα δημοπράτησης του δρόμου Αυλώνας - Πτέρης - Καρυών, που, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, κινδυνεύει σοβαρότατα να χάσει τη χρηματοδότηση των 950.000 ευρώ που είχε εξασφαλιστεί. Μηχανικοί εμπόδισαν και σήμερα τη δημοπράτηση του έργου, ανταποκρινόμενοι στις σχετικές αποφάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των φορέων που εκπροσωπούν τους μηχανικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για σειρά μέτρων που τους θίγουν ή και τους καταστρέφουν επαγγελματικά. Ειδικότερα, μηχανικοί σχημάτισαν αλυσίδα ώστε να εμποδίσουν την είσοδο στο χώρο που θα γινόταν ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου.
Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια, με βαρείς μάλιστα χαρακτηρισμούς, ενώ μηχανικοί επιτίθενται στον προϊστάμενο υποστηρίζοντας ότι πιέζει τους υφισταμένους του προκειμένου να λάβουν μέρος στις διαδικασίες δημοπράτησης. Όπως τονίζει ο κ. Γιαννακέας, το έργο τώρα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί και μάλιστα με τροποποιημένους όρους, λόγω αλλαγής προδιαγραφών. Εντούτοις, το Γ’ ΚΠΣ, από το οποίο είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, εκπνέει και πιθανότατα, αν δεν γίνουν ταχύτατα οι διαδικασίες επαναπροκήρυξης, θα χαθεί η χρηματοδότηση.
Σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση ενός ακόμη μεγάλου έργου, της διαμόρφωσης και ανάπλασης του χώρου της πλατείας και του σχολείου στο Περδικονέρι Τριφυλίας, προϋπολογισμού 430.500 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπυξης» και θεωρείται βέβαιο ότι και αυτός ο διαγωνισμός θα αναβληθεί, λόγω της κινητοποίησης των μηχανικών. kalamatajournal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages