Στην Βουλή η λειτουργία Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στην Βουλή η λειτουργία Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Έχουν δοθεί 2 εκατ. ευρώ από το Γ΄ Κ.Π.Σ. για την αγορά εξοπλισμού για τη λειτουργία τριών εργαστηρίων ελαιολάδου σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη και Κρήτη.
Στην Καλαμάτα το εργαστήριο βρίσκεται στο χώρο του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών, πρώην ΕΘΙΑΓΕ και νυν ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Είναι μάλιστα πλήρως εξοπλισμένο και θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία της διαπίστευσης αν είχε στελεχωθεί με το απαραίτητο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Στο εργαστήριο έχουν μετακληθεί δύο υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα. Για να λειτουργήσει το εργαστήριο της Καλαμάτας, όπως και τα άλλα εργαστήρια, πρέπει να πάρουν διαπίστευση ως το τέλος του 2013 για 15 ή 16 αναλύσεις σε ένα χρόνο. Είναι αδιανόητο για τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η οποία μπορεί και πρέπει να στηρίζει ελπίδες στην αγροτική παραγωγή και οικονομία, η έρευνα να βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση και τα εργαστήρια να χρησιμοποιούνται κατά καιρούς από τους κυβερνώντες ως επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ενώ έπρεπε να είχε αναπτύξει σημαντική έρευνα των ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κατεξοχήν εθνικού προϊόντος μας που είναι το ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages