Μπόχα, δυσοσμία και μαύρο χρήμα για τα σκουπίδια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μπόχα, δυσοσμία και μαύρο χρήμα για τα σκουπίδια

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών κατηγορείται ο σκουπιδοεργολάβος του Δήμου!  Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της παράνομης διακίνησης σκουπιδιών, με μαφιόζικες μεθόδους και της κατασπατάλησης εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία εμπλέκονται και τα σκουπίδια της Καλαμάτας. Μια υπόθεση που επιτέλους βγήκε στη δημοσιότητα χάρη στο ανεξάρτητο περιοδικό «Hot Doc», του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Το θέμα γνώριζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό αθηναϊκές εφημερίδες αλλά το κρατούσαν «θαμμένο».
Χθες το θέμα ανέδειξε και η εφημερίδα της Καλαμάτας «Θάρρος». Σύμφωνα με το «Hot Doc» και τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο, ο εργολάβος στον οποίο έχει αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας την απομάκρυνση των σκουπιδιών, Θεόδωρος Καράμπελας, «κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίων τεσσάρων αστυνομικών», όταν αντιλήφθηκε ότι του έχουν στήσει «καρτέρι» την ώρα που πήγαινε να αδειάσει τα σκουπίδια της Καλαμάτας σε παράνομο σκουπιδότοπο στον Αλφειό, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Ο εργολάβος διέφυγε, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, «η αστυνομική επιχείρηση είχε προγραμματιστεί με άκρα μυστικότητα, καθώς οι πληρωμένοι τσιλιαδόροι του εργολάβου έχουν χαλάσει προηγούμενες παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις. Λίγο μετά τις τρεις το πρωί ένα τεράστιο φορτηγό γεμάτο απορρίμματα εισέρχεται στην περιοχή της χωματερής. Τέσσερις από τους αστυνομικούς επιχειρούν να το σταματήσουν αλλά ο οδηγός του αναπτύσσει ταχύτητα και αρχίζει να τους κυνηγά ανάμεσα στα σκουπίδια! Έντρομοι εκείνοι αρχίζουν να τρέχουν, ενώ ένας από αυτούς βγάζει το υπηρεσιακό περίστροφο και πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα του μέσα στην παράνομη χωματερή και επιχειρεί να διαφύγει αλλά το βαρύ του όχημα κολλάει στο έδαφος. Αμέσως μετά ανοίγει την πόρτα και χάνεται σαν το φάντασμα μέσα στο σκοτάδι…». Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το φορτηγό, στο οποίο βρήκαν παραστατικά μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών από την Καλαμάτα, ωστόσο στην καρότσα ήταν σύμμεικτα σκουπίδια. Στο ρεπορτάζ δεν διευκρινίζεται εάν τα παραστατικά αυτά είχαν εκδοθεί από το Δήμο Καλαμάτας, από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ή κάποιον άλλο φορέα.
Ο εργολάβος που απομακρύνει τα σκουπίδια της Καλαμάτας φέρεται να έχει συλληφθεί 11 φορές επ’ αυτοφώρω με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος, ενώ έχουν σχηματιστεί εις βάρος του 27 δικογραφίες. Στις πέντε τελευταίες δίκες έχει καταδικαστεί συνολικά σε 50 μήνες φυλάκισης, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του 20 ακόμη παραπομπές σε δίκες! Πάμπολλες φορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας έχουν καλέσει τη δημοτική αρχή να παρουσιάσει στοιχεία για το που πηγαίνουν τα σκουπίδια, ωστόσο δεν έχει παρουσιαστεί κανένα. Έχει καταγγελθεί, από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά, ότι η Υπηρεσία δεν υπογράφει για την πληρωμή του εργολάβου, ακριβώς επειδή αυτός δεν διαθέτει βεβαιώσεις διάθεσης των απορριμμάτων σε νόμιμους χώρους, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, η πληρωμή γίνεται με εντολή του δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages