Μονοδρομήσεις- πεζοδρομήσεις και κολωνάκια στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μονοδρομήσεις- πεζοδρομήσεις και κολωνάκια στην Καλαμάτα

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων: Ψηφίστηκε ο ισολογισμός του 2011. Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην αγόρευσή του τόνισε ότι είναι ο πρώτος ισολογισμός του Καλλικρατικού Δήμου και ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι μεταξύ των ελάχιστων Δήμων της Χώρας που φέρνει προς ψήφιση τον ισολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση των πόρων και παρά τις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις που έφεραν στο Δήμο οι ενταχθέντες τρεις Δήμοι, ο ισολογισμός του 2011 κινείται προς θετική κατεύθυνση, με την αύξηση των εσόδων, τη μείωση των εξόδων και των δανειακών υποχρεώσεων.
 Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος επέμενε στην ανάγκη συγκρότησης ομάδας άσκησης οικονομικής πολιτικής, γιατί στα χρόνια που έρχονται οι δήμοι θα στηρίζονται όλο και περισσότερο στις δικές τους δυνάμεις. Επομένως πρέπει να φροντίζουν συνεχώς για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την άριστη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δημοτικών πόρων, διαφορετικά κινδυνεύουν με πτώχευση και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ψηφίστηκαν επίσης, μια σειρά από κυκλοφοριακά θέματα, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας, όπως μονοδρομήσεις (Αριστείδου & Δαμοφώντος), πεζοδρομήσεις (Ψάλτη) και τοποθετήσεις ελαστικών κολωνακίων στους άξονες των δρόμων (Ακρίτα, Φαρών, Νέδοντος) για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ
 Μια σειρά από Τεχνικά Θέματα ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κυριότερο την απόρριψη της ένστασης του ανάδοχου του Μεγάρου Χορού. Η απόρριψη της ένστασης συνεπάγεται την έναρξη της διαδικασίας έκπτωσης, που προφανώς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Σημαντική επίσης ήταν η απόφαση έγκρισης μελέτης, για την κατασκευή οικίσκων, οι οποίες θα εξυπηρετούν τους οδηγούς ταξί στις πιάτσες της πόλης. Κατά τη μελέτη, οι οικίσκοι θα είναι ομοιόμορφοι και με συγκεκριμένα γεωμετρικά και αισθητικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages