Ενδυνάμωση δεσμών Τριφυλίας με τον Παναγροτικό σύνδεσμο Κύπρου χάρη στο πρόγραμμα Davinci - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ενδυνάμωση δεσμών Τριφυλίας με τον Παναγροτικό σύνδεσμο Κύπρου χάρη στο πρόγραμμα Davinci

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Δήμαρχο Τριφυλίας πραγματοποίησαν μετά την επίσκεψή του σε καλλιέργειες της περιοχής μας οι δέκα Κύπριοι Αγρότες μέλη του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού αγροτικού φορέα του νησιού, του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, που φιλοξενούνται στην περιοχή μας προκειμένου να καταρτιστούν σε όλα τα θέματα ελαιοκομίας στην περιοχή της Τριφυλίας για διάστημα 15 ημερών. Η επίσκεψη των Κύπριων Αγροτών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci).
Ο εκπρόσωπος του ΕΛ.ΓΟ 'Δήμητρα' Γιώργος Τσουμάνης απευθυνόμενος στο Δήμαρχο μίλησε για το πρόγραμμα λέγοντας ότι "γίνονται επισκέψεις σε ελαιοτριβεία, ομάδες παραγωγών, θερμοκήπια ενώ τα απογεύματα στο κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσία γίνονται θεωρητικές παρουσιάσεις από τον κ. Παρασκευόπουλο καθώς για πρώτη φορά το κέντρο Δήμητρα πανελλαδικά είναι φορέας υποδοχής του Ευρωπαικού προγράμματος επιδιώκοντας είναι το πρόγραμμα να έχει συνέχεια αφού ο τόπος μας έχει τεράστια γεωργική δραστηριότητα και στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να αναδείξει τα πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα αλλά και καινοτόμους αγρότες που μπορούν να παρουσιάσουν  τα επιτεύγματά τους". Εκτίμησε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε συνεργασία με τον Παγκύπριο αγροτικό φορέα της Κύπρου με το οποίο μπορεί να γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και να επεκτείνουμε τις εμπορικές μας συναλλαγές. Την πρώτη ημέρα η αποστολή κινήθηκε στη Κυπαρισσία επισκεπτόμενοι το Δήμαρχο και την Αγροτική διεύθυνση ενώ παρουσίασε τους καλεσμένους.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας μίλησε με θερμά λόγια για το κέντρο 'Δήμητρα' και τη Διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης ενώ εξήγησε ότι "έχουμε πλούσια αγροτική παραγωγή όπως στα κηπευτικά όπου υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ οι δεσμοί συνεργασίας με τη Κύπρο είναι δεδομένοι και πρέπει να ενισχυθούν με κάθε τρόπο ώστε να επιταχυνθεί ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί για όλους μας κίνητρο οικονομικής ανάπτυξης".
Ο Πρόεδρος του Παναγροτικού συνδέσμου Κύπρου κ. Αντώνης Καρατζάς μίλησε για τις ελλείψεις στην αγροτική παραγωγή της Κύπρου αλλά και την αγροτική πολιτική που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση ώστε να αναδειχθεί το αγροτικό ισοζύγιο της Νήσου. Σε ερώτησή μας αν πρέπει να ενισχυθούν οι εμπορικοί δεσμοί με την Ελλάδα όχι μόνο σε επίπεδο τεχνογνωσίας αλλά στην δημιουργία ανταλλαγής προιόντων εκτίμησε ότι "με την νέα αγροτική πολιτική λόγω των ιστορικών δεσμών που έχουμε με την Ελλάδα η Κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει την ακτοπλοική σύνδεση των δύο χωρών ώστε να αποτελέσει θαλάσσιο διάδρομο συνεργασίας δεδομένου ότι ο χώρος της Μεσογείου είναι ενιαίος μεταξύ των δύο χωρών ενώ παροτί εισάγουμε από άλλες χώρες προιόντα θέλουμε να ενισχύσουμε τις εμπορικές ανταλλαγές με την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση".
Τους αγρότες και τον πρόεδρο καλωσόρισε εξάλλου και ο υπογράφων ως μέλος των Επιτροπών Δαιβουλεύσεων του Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητώντας να επεκταθούν αυτές οι επισκέψεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages