Θετικά μηνύματα από ψεκασμούς στη Τριφυλία-Ξεκινά η ελαιοσυγκομιδή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θετικά μηνύματα από ψεκασμούς στη Τριφυλία-Ξεκινά η ελαιοσυγκομιδή

Η ελιά παραμένει το...χρυσάφι του τόπου μας τουλάχιστον σε ότι αφορά την ποιότητα, αφού δεν εμφανίζονται αρκετές προσβολές από δάκο στην περιοχή της Τριφυλίας και μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.
Σύμφωνα με συμπεράσματα του αρμόδιου Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Παρασκευόπουλου "η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από λιγότερα προβλήματα προσβολών από το δάκο καθώς υπήρξε οργανωμένη αντιμετώπιση από τα συνεργεία που εργάστηκαν και παρακολουθήσαμε στην υπηρεσία μέσω GPS για τις διαδρομές που κάλυψαν ενώ σε γενικές γραμμές οι παραγωγοί ήταν επαρκώς ενημερωμένοι".
Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι δακοψεκασμοί εντός των ημερών, ενώ συστηματική είναι και η παρακολούθηση της ελιάς και η λήψη δειγμάτων για την δακοπροσβολή ακόμα και μετά τον ψεκασμό. Πάντως, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας συνίσταται στους παραγωγούς να προσέχουν λόγω των ιδιαιτεροτήτων των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή, προκειμένου οι παραγωγοί να κάνουν τις απαραίτητες φροντίδες. Γενική εκτίμηση είναι ότι  φέτος θα υπάρξει πολύ καλή ποιότητα παραγόμενου προιόντος με χαμηλές οξύτητες και αρκετά καλές αποδόσεις και για αυτό το λόγο οι καλλιεργητές θα προσπαθήσουν να συγκομίσουν νωρίς τον ελαιόκαρπο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Διεύθυνση στο πλαίσιο της σύνταξης προτύπων κάνει προσπάθειες για την ελάττωση των φυτοφαρμάκων και για την επίτευξη μιας υγιούς παραγωγής, ακόμα και στις βιολογικές καλλιέργειες που προσβάλλονται ευκολότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages