Χερσαία ζώνη, διατηρητέα και σχολεία στο επίκεντρο του Δήμου Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χερσαία ζώνη, διατηρητέα και σχολεία στο επίκεντρο του Δήμου Καλαμάτας


Έγκριση από το ΥΕΝ αναμένει ο Δήμος Καλαμάτας, για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αναπλήρωσης της χερσαίας ζώνης του Προλιμένα και της αναβάθμισης της εν λόγω περιοχής.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή, η επέμβαση που προτείνεται είναι ήπια, υπάρχει συνέργεια με το Master Plan και επιδιώκεται η αναβάθμιση και η βελτίωση της λειτουργικότητας της χερσαίας ζώνης του Προλιμένα.
 
Ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος στο Δημαρχείο
Το Δήμαρχο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ταξί Ελλάδος κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο των Ταξί Καλαμάτας κ. Γιώργο Παπαδέα. Η επίσκεψη – πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα – έδωσε την ευκαιρία για ενημέρωση πάνω στις προσπάθειες που γίνονται για την αναδιοργάνωση των Ταξί και της προσφοράς καλύτερων και φθηνότερων υπηρεσιών στους πολίτες.
 Κτήριο Αλειφέρη
Για το διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο μεταβάλλεται δυστυχώς σε ερειπιώνα, ο Δήμαρχος είχε επικοινωνία σήμερα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας ακινήτων του Δημοσίου κ. Γ. Δούνη, με τον οποίο θα έχει συνάντηση στην Αθήνα τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, κατεβαίνει άμεσα από την Αθήνα κλιμάκιο τεχνικών, από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, για αυτοψία.

 
 Δραστηριότητες Θεάτρου 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αντικείμενο τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕΚ. Είναι γνωστό ότι ο μη ορισμός του καλλιτεχνικού Διευθυντή από το Υπουργείο Πολιτισμού, λόγω των μέτρων απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού, έχει οδηγήσει ουσιαστικά το ΔΗΠΕΘΕΚ σε αναστολή λειτουργίας.
Κατά τη σύσκεψη δόθηκαν κατευθύνσεις – πέρα από το ανέβασμα παιδικής παράστασης σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα κ. Κλ. Φλέσσα – να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης (Μαλλιαροπούλειο), κρατικές σκηνές της Αθήνας αλλά και ιδιωτικούς θιάσους, με σκοπό το ανέβασμα ποιοτικών παραστάσεων.
 
 Επισκευές και Βελτίωση Υποδομών Σχολείων
Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται σε σχολεία του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:
Στο Νηπιαγωγείο Κορδία, επισκευάστηκε η στέγη και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού. Από 1/11/2013 θα λειτουργήσει εκεί το Νηπιαγωγείο που τώρα λειτουργεί στη Διασπορά.
Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, αντικαταστάθηκε η στέγη σε όλα τα λυόμενα και πραγματοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού στο εσωτερικό όλων των αιθουσών.
 
Στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, πραγματοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού στο εξωτερικό μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages