Απερρίφθη αίτημα για εξεταστική επιτροπή στη Καλαμάτα για τα σκουπίδια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Απερρίφθη αίτημα για εξεταστική επιτροπή στη Καλαμάτα για τα σκουπίδια

Στην παραδοχή ότι τα σκουπίδια της Καλαμάτας μεταφέρονται παράνομα στην Αρχαία Ολυμπία ή αλλού εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχώρησε ο αρμόδιος για τα απορρίμματα αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Καμβυσίδης κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης, πρότεινε να συσταθεί διαπαραταξιακή εξεταστική επιτροπή, από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία από την απομάκρυνση των σκουπιδιών.
 Η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής όταν τέθηκε θέμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση αυτή, καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση. Την πρόταση του Σταμάτη Μπεχράκη υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή, Θεόδωρος Μπρεδήμας, Δημήτρης Φαββατάς και Νίκος Φωτέας, ενώ καταψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο αρμόδιος για τα σκουπίδια αντιδήμαρχος, Γιάννης Καμβυσίδης,δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων στο “Παλιοροβούνι”, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα, θα παρουσιαστεί στη δημοτική αρχή πρόταση για την παραγωγή βιοαερίου από την επεξεργασία των απορριμμάτων και την Πέμπτη πρόταση για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δημήτρης Μπούχαλης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να οδηγήσει στο δίλημμα, «ή γεμίζει η Καλαμάτα σκουπίδια, ή ανοίγει η Μαραθόλακκα», σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή έχει άλλο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages