ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Ανάπτυξη με οδικά έργα σε κατάσταση σοκ δεν γίνεται στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Ανάπτυξη με οδικά έργα σε κατάσταση σοκ δεν γίνεται στην Μεσσηνία

Η Πολυπόθητη ανάπτυξη που προσδοκά η Κυβέρνηση έρχεται μέσα από τα μεγάλα οδικά έργα που καρκινοβατούν κατά γενική εκτίμηση στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο καθώς το τραπεζικό σύστημα που προσδοκά μόνο κέρδη και η καθυστέρηση πόρων από την Ε.Ε. ναρκοθετούν σημαντικά έργα που αποτελούν οξυγόνο για τον τόπο μας.
Είναι αλήθεια ότι αρκετά από αυτά πέρα από τις θέσεις εργασίας θα αξιοποιούσαν το σύνολο των μεταφορών αγροτικών ειδών, τον τουρισμό και κυρίως την ενίσχυση του τοπικού Α.Ε.Π. Ωστόσο ο χάρτης των οδικών αξόνων παραμένει ημιτελής. Η Ολυμπία Οδός ήδη ξεσήκωσε τους Μεσσήνιους αλλά και τους Ηλείους όμορους βουλευτές που απειλούν πολύ σωστά ότι δεν θα ψηφίσουν τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης στη Βουλή, ανοίγοντας ένα μεγάλο μέτωπο για τη Κυβέρνηση ιδίως μετά και την καυστική δήλωση Λαμπρόπουλου στη Βουλή για το τραπεζικό σύστημα και το πακτωλό δις που απωλέσθηκαν. Το έργο αυτό θεωρείται ότι ανοίγει την πύλη της Μεσογείου για τους 2 Νομούς που προσδοκούν ανάπτυξη.
ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Από την άλλη οι καθυστερήσεις στο Ριζόμυλος- Κορώνη που πρόσφατα φαίνεται ότι δρομολογείται μέρος του χιλιομετρικού δικτύου είναι έκδηλες, όπως και ο πολύπαθος δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανού ο οποίος μετά την διάλυση της εργολαβίες και ημιτελείς απαλλοτριώσεις μετά από 16 μήνες απραξίας επιχειρείται μέσω της Περιφέρειας να ενσωματωθεί σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καθώς αποτελεί την τουριστική οδό της Π.Ο.Τ.Α προς την υπόλοιπη Μεσσηνία. Θα ήταν τραγικό λάθος να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο εκτιμούν αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Στον αχταρμά των ημιτελών έργων που δόθηκαν χρονοδιαγράμματα εκτός τόπου και χρόνου, συγκαταλέγεται ο δρόμος Αυλώνα-Πτέρη-Καρυές που κηρύχθηκε άγονος 2 φορές λόγω των εργολάβων, όπως και οι άξονες μεταξύ Πυλίας-Μεσσήνης-Τριφυλίας αποδεικνύουν ότι πρέπει να επιχειρηθεί ταχεία επιτάχυνση των φορέων του Νομού μας.
Τέλος αφήσαμε το επί 8 χρόνια ατελέσφορο έργο του Παραδείσια-Τσακώνα με τα τερτίπια της εργολαβίας για την παράδοση της παράκαμψης καθώς υπολείπονται τα φώτα...και ορισμένα τεχνικά ζητήματα για να παραδοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τοξωτή γέφυρα τέλος του 2013. Μάλλον ένα έργο που κατέρρευσε το 2004 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί αποτελεί το κύριο γνώρισμα της ελληνικής γραφειοκρατίας από την εποχή Σουφλιά που θα τον ολοκλήρωνε το 2008!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ
Έχουμε κρατήσει ηχογραφημένες δηλώσεις των πολιτικών παραγόντων για το συγκεκριμένο έργο οι οποίοι πρόσφατα εγκαινίασαν τα διόδια για το μοναδικό έργο που υλοποιήθηκε ποτέ. Το Τσακώνα-Θουρία! Φυσικά ούτε λόγος για τον περιφερειακό της Καλαμάτας ο οποίος ίσως να είναι έτοιμος το 2018 και βάλε. Επομένως οι πολιτικοί μας πριν μιλήσουν στις κάμερες για χρονοδιαγράμματα και υποσχέσεις καλύτερα να σιωπούν ή να δηλώνουν την αληθινή φύση της καθυστέρησης. Διότι όταν βγαίνεις αρκετές φορές ψεύτης τότε μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούνται μαζί σου. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages