Προσοχή για όσους έχουν κατοικίδια! Έρχονται ΠΡΟΣΤΙΜΑ - ΜΑΜΟΥΘ μέχρι και 30.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Προσοχή για όσους έχουν κατοικίδια! Έρχονται ΠΡΟΣΤΙΜΑ - ΜΑΜΟΥΘ μέχρι και 30.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες

Αλλαγές στον νόμο για τα κατοικίδια και«τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή. 
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο είναι οι εξής:
-Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς θα πρέπει να ενημερώνει τον κτηνίατρο του για την μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στην βάση δεδομένων.
-Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και την διασφάλιση της υγείας τους.
-Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής, ακόμη και για ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.
-Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, καθώς δεν είναι δυνατόν στους χώρους αυτούς να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ευζωίας των ζώων.
-Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι
-Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορύν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
-Ακόμα αυστηρότερα είναι τα πρόστιμα για περιστατικό κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας, ενώ προστέθηκαν και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages