Άδειες-εξπρές για τα τουριστικά καταλύματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Άδειες-εξπρές για τα τουριστικά καταλύματα

  • Άδειες-εξπρές για τα τουριστικά καταλύματα
  • Θα παίρνουν το ειδικό σήμα μέσα σε 50 ημέρες

Με διαδικασίες - εξπρές θα χορηγείται το ειδικό σήμα  λειτουργίας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Σύμφωνα με το "Έθνος", θα αρκούν  50 ημέρες –για να δοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας ενώ  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ακόμα και στα ΚΕΠ.   
Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες, που βρίσκονται μέσα σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια.   
Το ν/σ με τίτλο  "Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις" φέρνει 10 μεγάλες αλλαγές στις αδειοδοτήσεις, δίνει φορολογικά κίνητρα σε όσους αναλάβουν ρόλο χορηγού για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού και "προστατεύει τα μικρά νησιά από τα κότερα.   
Αρμόδια αρχή για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, θα είναι το υπ. Τουρισμού ενώ η κατάταξη  του καταλύματος, με βάση τα "αστέρια" για τα ξενοδοχεία και τα "κλειδιά" για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα γίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.   Το προνόμιο να δημιουργούν εξέδρες για πρόσδεση σκαφών ή τη διευκόλυνση των λουομένων θα έχουν όχι μόνο τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών, αλλά και τα μικρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages