Οι άξονες και οι προτεραιότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου στο νέο ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Οι άξονες και οι προτεραιότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου στο νέο ΕΣΠΑ

Για το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) της περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου μετά την ενημέρωση για τη στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έκανε στους περιφερειακούς συμβούλους στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 10 Ιουνίου.Στην επόμενη κρίσιμη πενταετία το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να είναι συσπειρωμένο τόνισε έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό για την περιφέρεια. Η περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη και έχει έτοιμο πρόγραμμα να καταθέσει, ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, το οποίο συνάδει στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πολιτών. Το πρόγραμμα θα κατατεθεί στις 17 Ιουλίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρώτη προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας. Ένα έργο το οποίο θα δώσει ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν.
Δεύτερο και πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα συμπεριληφθεί, είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα όπου μέσω του Ευρωπαϊκού κοινοτικού ταμείου και των άλλων ταμείων της Ε.Ε, το οποίο θα εξασφαλίσει 60.000.000 ευρώ για προγράμματα τα οποία θα είναι για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.Το τρίτο και σημαντικότατο θέμα έχει να κάνει με τη προστασία του περιβάλλοντος, όπου στα πλαίσια αυτά θα ενταχθεί και το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια η κ. Νικολάκου μίλησε για την τέταρτη κατά σειρά προτεραιότητα της περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία είναι η συνεργασία και η συνέργεια που πρέπει να  υπάρχει στα θέματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους, την τεχνολογία την εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages