ΑΣΧΗΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ- ΕΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΣΧΗΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ- ΕΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ...

Την άσχημη πορεία της πατάτας φαίνεται ότι ακολουθεί και το καρπούζι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μπορεί οι τιμές πριν από περίπου δέκα ημέρες να χαρακτηρίζονταν ικανοποιητικές (κάλυπταν τα έξοδα της καλλιέργειας), σήμερα όμως έχουν φθάσει σε εξευτελιστικά – σύμφωνα με τους παραγωγούς – επίπεδα. Ειδικότερα, καρπουζοπαραγωγοί από τα Δουνέϊκα και την Αμαλιάδα μέχρι και τη Μανωλάδα, μας αναφέρουν ότι οι τιμές κυμαίνονται από 7 έως 12 λεπτά το κιλό. Τονίζουν μάλιστα ότι οι λόγοι οφείλονται (εκτός από ότι αυτή την περίοδο υπάρχει υπερπροσφορά προϊόντος) στο γεγονός ότι κάποιοι έμποροι από Ρουμανία και Βουλγαρία καταφέρνουν να υπερισχύσουν του υγιούς εμπορίου, «ρίχνοντας» πολύ χαμηλά τις τιμές. Συγκεκριμένα, μας λένε ότι η μερίδα αυτή των εμπόρων έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τοις μετρητοίς (δίνοντας χαμηλή τιμή) και εκμεταλλεύονται την άσχημη οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αγροτών οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη ρευστού.
  • Στην περιοχή των Δουνεϊκών και των γύρω περιοχών του Πύργου οι καρπουζοπαραγωγοί βρίσκονται ουσιαστικά στην ολοκλήρωση της συγκομιδής του καρπουζιού και μας περιγράφουν την χρονιά με τα μελανότερα χρώματα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ανδρέας Ψαχούλιας μας λέει: «οι τιμές κυμαίνονται από 10 λεπτά το κιλό και κάτω την εβδομάδα που διανύουμε. Ο λόγος που έχουν πέσει τόσο χαμηλά οι τιμές είναι ότι αυτήν την περίοδο “βγάζει” καρπούζι όλη η Π.Ε. Επίσης, έχουμε “πέσει στα χέρια” εμπόρων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, οι οποίοι κάνουν ότι παίζουν το δικό τους παιχνίδι με τις τιμές. Ένα στοιχείο ακόμα που έχει επηρεάσει τις τιμές είναι ότι δεν υπάρχει ζήτηση από την Ιταλία όπως τα προηγούμενα χρόνια». Από τον Αγρότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages