Μεταστέγαση του ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μεταστέγαση του ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα, όπου βρίσκονται σήμερα, στο κτήριο που στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πρότεινε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτ. Τσώνης.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η μετακίνηση βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, ενώ θα συμβάλει και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια»
Όπως είπε, «υπάρχει ο μισός δεύτερος όροφος και ο μισός τρίτος, που ανήκαν στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, και με τη διάλυσή του πέρασαν στον ΟΑΕΔ. Προσπαθούμε συνεχώς από πέρσι το καλοκαίρι να δούμε το θέμα της μεταστέγασης. Ενώ ήμασταν σε καλό σημείο και είχε βρεθεί τρόπος να προκύψουν και επιπλέον χώροι, το θέμα ξαφνικά κόλλησε.
Δε θα αφήσουμε την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση, ώσπου να έρθει ο ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα εδώ. Είναι ιδιοκτησία του ο χώρος, που παραμένει χωρίς συντήρηση, δυο χρόνια τώρα. Υπάρχουν μηχανήματα μεγάλου κόστους που δεν έχουν συντηρηθεί και είναι πιθανόν να υπάρχουν και προβλήματα λειτουργίας τους.
Το βασικό, όμως, είναι ότι το Ασπρόχωμα είναι ένα δύσκολο σημείο για τους ανέργους, καθώς πρέπει να μετακινούνται εκεί, καταβάλλοντας χρήματα και χάνοντας αρκετό χρόνο, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως υπάρχουν κενοί χώροι για να χρησιμοποιηθούν και γίνεται προσπάθεια περιστολής δαπανών, σημειώνοντας ότι εξ όσων γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ επιθυμεί τη μεταστέγαση. Πρόσθεσε δε ότι στο Ασπρόχωμα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο οι Σχολές του ΟΑΕΔ.
Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει εξέλιξη, απάντησε πως γνωρίζει ανεπίσημα ότι είναι μεγάλο το κόστος μεταστέγασης, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση επ’ αυτού.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε πως το μεγάλο κόστος συντήρησης του χώρου του αμφιθεάτρου ήταν η αιτία που παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Καλαμάτας και πρόσθεσε πως το Εργατικό Κέντρο ζητούσε από την αρχή της κατασκευής τη δημιουργία χώρου πολλαπλών χρήσεων, που θα κάλυπτε τις ανάγκες της πόλης, προσθέτοντας πως, λόγω του υψηλού κόστους, δεν μπορούσε να αναλάβει τη συντήρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages