ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑΛΟΒΑ- ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ-ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑΛΟΒΑ- ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ-ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Η Γιάλοβα, τόπος ελκυστικός, έχει γίνει πλέον γνωστή… Εχει κίνηση και προσελκύει ξένους επισκέπτες. Σ’ αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά η Costa Navarino, όπως αναγνωρίζουν και επισημαίνουν στην "Ελευθερία" οι επαγγελματίες της περιοχής. Τονίζουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ οι Ελληνες είναι άφαντοι, καθώς δεν έχουν χρήματα. Εμφανίζονται τα Σαββατοκύριακα και αναμένονται τον Αύγουστο. Οι επαγγελματίες ζητούν την παρέμβαση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της Γιάλοβας και να γίνει ακόμα πιο ελκυστική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε στη Γιάλοβα: 
Ο Παναγιώτης Γιαννούτσος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ανέφερε ότι «δεν πάει καλά η σεζόν μέχρι τώρα» και διευκρίνισε: «Εχει ξένους η Γιάλοβα, αλλά δεν έχει Ελληνες, καθώς έχουν στεγνώσει. Οι ξένοι, όμως, πάνε σε μεγάλα ξενοδοχεία». Παρατήρησε ότι «η Costa Navarino έχει βοηθήσει. Οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες έρχονται εδώ, πάνε στη Μαραθούπολη, πάνε παντού. Εχουν βοηθήσει η διαφήμιση της περιοχής και οι καινούργιες πτήσεις κυρίως από Γερμανία, Ρωσία. Οι Ελληνες δεν πιστεύω να φανούν και φέτος». Για τα προβλήματα που πρέπει να παρέμβει ο δήμος, επεσήμανε: «Το πεζοδρόμιο που δεν έχει γίνει και δεν έχουν πρόσβαση στην παραλία αυτοί που μένουν στα καταλύματα. Να επισκευαστεί ο μόλος στο σημείο που υπάρχει κίνδυνος να πέσει και να γίνει ατύχημα».
Ο Θανάσης Κυριακόπουλος, που έχει εστιατόριο, παρατήρησε: «Οχι πολλά πράγματα μέχρι τώρα. Πιστεύω να έχει κίνηση Ιούλιο - Αύγουστο, γιατί η Γιάλοβα είναι πλέον γνωστή. Πάντως, προμηθευτής που γυρίζει σε όλη τη Μεσσηνία, μου είπε ότι "έστω και με αυτή την κινησούλα να μη μιλάτε, είναι χάρισμα αυτό που έχετε"». Παραδέχθηκε ότι «έχει βοηθήσει η Costa Navarino. Και μόνο ως άκουσμα η περιοχή μας έχει ανέβει». Ο κ. Κυριακόπουλος ζήτησε από το δήμαρχο να στείλει δύο υπαλλήλους να καθαρίσουν τη Γιάλοβα και ακόμα να βάλουν ένα ΑΤΜ στην περιοχή και να επεκταθεί η προβλήτα 100 μέτρα για να δένουν σκάφη.
Ο Θανάσης Καλογερόπουλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, παρατήρησε ότι «είναι καλή η κίνηση, αν και είμαστε πολλά μαγαζιά» και σημείωσε: «Ξένοι έχουν έρθει. Ο Ελληνας δεν έχει λεφτά στην τσέπη του, αν φανεί κανένα Σαββατοκύριακο. Σπανίζει ως πελάτης. Αν δεν ήταν η Costa Navarino, θα είχαμε κλείσει». Εκτίμησε πως θα βοηθήσουν το έργο της ανάπλασης και το πεζοδρόμιο που έχουν δρομολογηθεί.
Η Αγγελική Καργάκου, που έχει καφέ - σνακ μπαρ, επεσήμανε πως «έχει κίνηση, αλλά όχι αυτό που περιμέναμε. Είναι και Ελληνες και ξένοι. Θα βελτιωθούν τα πράγματα Ιούλιο - Αύγουστο». Αναγνώρισε ότι η Costa Navarino έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ανέφερε, απευθυνόμενη στο δήμο, πως «πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα για μας. Περιμένουμε την ανάπλαση, να λύσουμε το πρόβλημα με τα σκουπίδια και να επεκταθεί η προβλήτα».
Ο Δημήτρης Λουκιπούδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου, μας είπε ότι «καλά είναι, ικανοποιητικά. Ελληνες, πάντως, ούτε με το κιάλι. Ολο και μικραίνει η τουριστική περίοδος για τους Ελληνες, ευτυχώς έχουμε ξένους». Παρατήρησε πως «η Costa Navarino έχει βοηθήσει την περιοχή. Πελάτες και εργαζόμενοι της μονάδας είναι πελάτες μας και έχει συμβάλει θετικά και η διαφήμιση στην περιοχή». Οσον αφορά τα προβλήματα, επεσήμανε: «Δεν έχουμε φώτα στο μόλο, δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση να μην περνούν αυτοκίνητα στην παραλία. Και κτίζουν πάνω στην παραλία, έχουν φτιάξει ξύλινες εξέδρες με στέγαστρα».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/40342-gialova-touristiki-periodos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages