Πόλεμος αγροτοσυνεταιριστών ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενωσης Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πόλεμος αγροτοσυνεταιριστών ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενωσης Μεσσηνίας

Σε δηλώσεις του στην "Ε" ο κ. Κατσούλης αποκρούει τις κατηγορίες και τονίζει πως στόχος του είναι η εφαρμογή του νόμου 4015, που ψηφίστηκε και ισχύει και τον οποίο η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ αγνοεί. «Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Συμμετοχή στην ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί που έχουν δημιουργηθεί με τον 4015», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας.Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο συνεταιριστικό κίνημα της χώρας, την αντίδραση της διοίκησης στην εφαρμογή του νόμου 4015 (νόμου Σκανδαλίδη) για τους συνεταιρισμούς και τη θετική άποψη των συνεταιρισμών που δημιουργήθηκαν εφαρμόζοντας το νέο νόμο.
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, «με ένα ρεσάλτο και αστεία νομικά επιχειρήματα προσπάθησαν κάποιοι να πάρουν τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Λίγες μέρες μετά τη δικαίωσή του από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, ιδιαίτερα δεικτικός, αλλά ψύχραιμος, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, επιχειρεί με δηλώσεις του στην "Παραγωγή" να αποκρυπτογραφήσει τα αληθινά κίνητρα των συνεταιριστών που επεδίωξαν την ανατροπή της διοίκησης της κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης απορρίπτει και στην πράξη τις προσπάθειες ενός μικρού αριθμού συνεταιριστών, οι οποίοι, αν και υπεύθυνοι κακοδιαχείρισης στα του οίκου τους, επιχειρούν, χωρίς κανένα έρεισμα, την προσβολή του κύρους της κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει ως βασικούς υποκινητές τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αμυνταίου Γ. Γιαννιτσόπουλο (υπέβαλε τα ασφαλιστικά μέτρα) και τον Κ. Κατσούλη πρόεδρο της πρωτοβάθμιας πλέον Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Υπενθυμίζεται ότι το Ειρηνοδικείο Αθηνών με απόφασή του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΕΑΣ Αμυνταίου, με αίτημα το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
Οπως ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση: "Πραγματικά, μετά τη συνεκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΕΑΣ Αμυνταίου και της παρέμβασης της ΠΑΣΕΓΕΣ, εκδόθηκε στις 6/6/2014 απόφαση από την αρμόδια ειρηνοδίκη, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η αίτηση προσωρινής διαταγής της ΕΑΣ Αμυνταίου. Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την κύρια παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ, τις παρεμβάσεις των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, αλλά και την κύρια παρέμβαση Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών". "Η απόρριψη αυτή επιβεβαιώνει τη νομιμοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ και των αποφάσεων όλων των οργάνων της στην εκπροσώπηση των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι μέχρι σήμερα ανεφάρμοστες και αδιέξοδες διατάξεις του νόμου 4015/2011 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Αιχμές για εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη κατά του προέδρου της ΕΑΣ Αμυνταίου Γ. Γιαννιτσόπουλου και του προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας καταλογίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Συγκεκριμένα επισημαίνει:
 - Για τον κ. Γιαννιτσόπουλο ότι του έχει ασκηθεί από τον Ιούνιο του 2010 κατηγορία για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση, μετά από καταγγελία γυναίκας δικαιούχου κοινοτικής επιδότησης.
 - Για τον δε κ. Κατσούλη, μετά από καταγγελία του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 3 Απριλίου του 2013 για μη έγκυρες εγγυητικές επιστολές που προσκόμισε κατά την είσπραξη ενίσχυσης, την οργάνωση ελαιοκομικών φορέων ΕΑΣ Μεσσηνίας, ότι παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση».
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
«Δεν έχω υπογράψει κανένα πρόγραμμα για την οργάνωση ελαιοκομικών φορέων. Δε βαρύνομαι με καταδίκες, ούτε κατηγορούμενος έχω πάει. Δε θα ακολουθήσω τον κ. Καραμίχα στον κατήφορο«, σημείωσε για την τελευταία αναφορά του κ. Καραμίχα, ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας Κ. Κατσούλης. Εξήγησε ότι «ο κ. Γιαννιτσόπουλος τον οποίο δε γνωρίζω, έχει προσβάλει τη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για την τροποποίηση του καταστατικού. Το όνομά μου περιλαμβάνεται στην πρόταση του κ. Γιαννιτσόπουλου για προσωρινή διοίκηση στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Είμαι ένας από τους 21 που προτείνει».
Ο κ. Κατσούλης ξεκαθάρισε πως «δεν εμπλέκομαι στην υπόθεση, δεν έχω υπογράψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της γενικής συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ». Ωστόσο, εκφράζοντας τις θέσεις του και τις απόψεις της Ενωσης, επεσήμανε: «Είναι άκυρη η συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχει συγκληθεί, με βάση το νέο νόμο, τον 4015. Ο κ. Καραμίχας καλεί αντιπροσώπους από οργανώσεις που πλέον δεν υπάρχουν. Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος. Είμαι αντίθετος σε αυτό που επιχειρεί η ΠΑΣΕΓΕΣ. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Συμμετοχή στην ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί που έχουν δημιουργηθεί με τον 4015. Εγώ δεν πάω σε αυτή τη συνέλευση, γιατί δεν την αναγνωρίζω». Ελευθερία- ΠΑΣΕΓΕΣΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/40101-polemos-agrotosynetairistwn-paseges-enwsis-messinias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages