Ηλ. Γεωργόπουλος: «Ενοποιούνται Ασφάλεια και Ναρκωτικά, με πιο δυναμικό ρόλο» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ηλ. Γεωργόπουλος: «Ενοποιούνται Ασφάλεια και Ναρκωτικά, με πιο δυναμικό ρόλο»

«Αλλάζει ο σχεδιασμός, αλλά όχι η δράση τους. Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για μείωση της αστυνομικής δύναμης ή για υποβαθμισμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον πολίτη και την κοινωνία μας».
Αυτό διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ο Μεσσήνιος αντιστράτηγος, γενικός επιθεωρητής Κλάδου Ασφαλείας, Ηλίας Γεωργόπουλος, μιλώντας στο «Θάρρος» σχετικά με το κυριακάτικο δημοσίευμά μας για την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών από την Καλαμάτα και την αλλαγή της Ασφάλειας από Υποδιεύθυνση σε Τμήμα.
Με αφορμή δηλώσεις του, που παρουσιάσθηκαν την επόμενη ημέρα στο διαδίκτυο, υπήρξε παρερμηνεία στη μεταφορά τους, καθώς ο αντιστράτηγος διαβεβαίωνε σε αυτές ότι δεν καταργείται η Ασφάλεια από την Καλαμάτα.
Σε ό,τι όμως αφορά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του «Θάρρους», ο κ. Γεωργόπουλος παρατήρησε πως πράγματι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ακόμα δεν έχει υπογραφεί, προβλέπει την κατάργηση των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, όμως αυτό δε σημαίνει υποβάθμιση, καθώς η δύναμή τους θα ενταχθεί στην Ασφάλεια, αποδίδοντας στη νέα της μορφή εξειδικευμένο ρόλο.
Το σχέδιο το καταργεί
Όπως αναφέραμε στο δημοσίευμά μας την Κυριακή, σύμφωνα με το σχέδιο του Π.Δ. στην Τρίπολη λειτουργεί πλέον Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Πελοποννήσου και θα ασκεί, μέσα στα όρια της τοπικής της δικαιοδοσίας, τις αρμοδιότητες δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.
Τα Τμήματα που θα λειτουργούν εκεί, είναι:
-Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας
-Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας
-Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών
-Τμήμα Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης.
Το σχέδιο προβλέπει ότι οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας που λειτουργούν στις περιοχές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ασφάλειας κατά την έναρξη ισχύος του διατάγματος, θα λειτουργούν πλέον ως Τμήματα Ασφάλειας και θα υπάγονται διοικητικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ασφάλειας.
Κατά λέξη το σχέδιο αναφέρει, επίσης, ότι τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών που κατά την έναρξη ισχύος του διατάγματος λειτουργούν και υπάγονται στις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από τα οικεία Τμήματα Ασφάλειας ή τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ασφαλείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages